99            Близина Дунава и добра воља били су довољни разлози да се прошле године у Костолцу оформи нови спортски клуб. После наутичког, Костолац је добио и Кајак кану клуб чије је име „Весло“. Оснивачи клуба имали су подршку Градске општине Костолац и Министарства омладине и спорта и захваљујући помоћи обезбеђена су средства за набавку три рекреативна кајака за децу као и једног тренажера. Ове године, набављена су још три такмичарска кајака. На самом почетку сезоне, председник клуба и професор физичке културе Александар Шаманц је на Дунавцу код плаже „Топољар“ демонстрирао вожњу кајаком. Он је најавио набавку још два такмичарска кајака и рекао да заинтересованих за овај спорт на води има највише међу ученицима основне школе узраста шестог и седмог разреда, али и средњих школа.

            Председник ГО Костолац Иван Савић отпратио је прву вожњу кајаком у сезони са плаже „Топољар“ уз обећање да ће стићи још реквизита за бављење овим спортом на води као подршка локалне самоуправе и најавио долазак министра спорта и омладине Вање Удовичића од кога је добијена подршка за оснивање кајак кану клуба:

            -Ове године настојаћемо да организујемо барем једно такмичење овде у Костолцу због популаризације спортова на води. Што се услова тиче, аплицираћемо код Министарства за туризам за средства за израду плана детаљне регулације овог подручја. Наш циљ је да обезбедимо сву потребну инфраструктуру за спортско – рекреативни центар и да изградимо туристичко – наутичку марину.

            Наутички клуб у Костолцу, иначе постоји још од 1979. године, а сада је план да се активира једриличарска секција. У том циљу организоваће се Костолачка регата у сарадњи са једриличарима из Крушевца који сваке године уз Мораву стижу до Дунава и Костолца, рекао је председник клуба Ненад Мартиновић.

                                                                                                                           Д.Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content