2017-12-27T12:10:01+01:00 27. децембра, 2017. 12:10 |

КОСТОЛАЦ ПОСЛЕ ИЗБОРА: МИЛАН ГРУБЕТИЋ, СП ДВЕРИ – О ОДБОРНИЧКОМ КЛУБУ СА ОПОЗИЦИОНИМ СТРАНКАМА

После избора  24. децембра огласио се на коференцији за медије Милан Грубетић, председник Општинске организације Двери и будући одборник у новом сазиву костолачке Скупштине. „Двери“ су задовољне изборним резултатом и освојеним једним одборничким мандатом након кампање која је, оценио је Грубетић, била нефер и недемократска од тренутка када је Покрет први пут предао одборничку листу до лажних оптужби  и узнемиравања у време изборне ћутње. Други мандат Дверима  је измакао за незнатан број гласова. Највећи проценат гласова Двери су добиле у централниим изборним јединицама у Костолцу, а најмањи у селима Кленовник, Стари Костолац, Острово и Петка, рекао је Грубетић.

            Милан Грубетић се захвалио гласачима у Костолцу, а о могућности да са другим учесницима у изборима Двери праве Одборнички клуб је одговорио:

            -Нисмо још разговарали са представницима других листа које су прошле, али мој став је да је сарадња могућа једино са опозиционим странкама , Демократском странком и Групом грађана Искорак,  док о сарадњи са ПУПС-ом не размишљам јер сматрам да ће се он приклонити владајућој коалицији. Мислим да је добро да опозиција има заједнички одборнички клуб.

            Нови сазив Скупштине ГО Костолац треба да се конституише у року од месец дана од када су избори одржани.