2018-10-15T11:47:39+02:00 15. октобра, 2018. 11:45 |

Костолац: Представљање романа Горолом и изложба слика

Библиотека у Костолцу, Одељење Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац позива на представљање романа „Горолом“, нашег познатог писца Александра Тешића. Промоција је заказана за уторак, 16. октобар, са почетком у 19 часова. Улаз је слободан. 
„Горолом“ је историјски роман објављен у издању издавачке куће „Страхор“ чија је радња смештена у средњи век и Србију из тог времена. Ово је прича о освети, части, љубави, заверама и јунаштву. Иако је Тешић најпознатији по трилогијама епске фантастике инспирисане српском и словенском митологијом „Косингас“ и „Милош Обилић“, његов најновији роман је засебно дело, које неће имати наставке. Једину директну везу са претходним серијалима овај роман има у главном јунаку, који је позајмљен из трилогије „Милош Обилић“. 
Након премијерног представљања овог романа, у Библиотеци у Костолцу биће отворена изложба слика са Међународне ликовне колоније „Осмех Костолца“, која је одржана у организацији  Ликовног удружења „Кевро“ из Костолца, од 21. до 26. јуна, у Костолцу. Посетиоци ће моћи да погледају ликовне радове петнаест учесника Колоније из Србије, Републике Српске и Хрватске. Изложба ће бити отворена до 30. октобра 2018. године.