Данас је одржана седница Скупштине Градске општине Костолац којом је председавала Милена Церовшек. На последњој седници пред летњу паузу, одборници су већином гласова усвојили први ребаланс буџета за текућу годину. Приход у буџету је тиме увећан за 21 милион и 379 хиљада динара и износи 314,3 милиона дин. Планирани су и већи расходи, односно буџетски дефицит у износу од 8 милиона.

Према додатним приходима, како је образложио председник ГО Костолац Серџо Крстаноски, направљен је и план расхода. Новим средствима обезбеђен је новац за израду пројеката за фекалну канализацију у 6 костолачких улица у насељима Колиште, Канал и Дидино село, као и за израду пројекта за фекалну канализацију у селу Костолац. Део пара, 1,2 милиона динара опредељено је за надзор на подизању новог дрвореда. Радови на реконструкцији зеленила у Костолцу, како се очекује, требало би да почну у октобру.

Ребалансом је обезбеђен новац и за изградњу ограде на спортским теренима, опреме и машина за одржавање зелених површина на плажи и другим површинама којима управља Центар за културу, за набавку новог семафора у Хали спортова, набавку новогодишњих украса и за куповину једног службеног возила за Веће Градске општине.

Донета је Одлука о промени Статута Градске општине Костолац. До измене Статута долази због усаглашавања са вишим актом, односно новим Статутом Града Пожаревца. Формирана је Комисија која би требало да уради предлог измена, уз негодовање одборника опозиционе групе „Искорак – Двери“, Јасминке Ђорђевић Милорадовић и Милана Грубетића, зато што представници опозиције нису ушли у састав комисије.

Председник ГО Костолац Серџо Крстаноски подсетио је да ће се литија и свечана академија поводом градске славе Светог Прокопија одржати 20. јула, а литургија у цркви Св. Максима Исповедника на сам дан славе 21. јула и позвао Костолчане да обележе овај дан. Тада ће бити додељене и награде ученицима генерације ОШ „Јован Цвијић“ и ТШ „Никола Тесла“ Василију Ковачевићу и Немањи Закшеку, као и најбољим спортистима, гимнастичарима Иви Црносељански и Срећку Стојадиновићу.

 

Опозициони одборници нису гласали за ребаланс буџета и промену Статута.

Д. Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content