2021-01-08T17:37:31+01:00 9. јануара, 2021. 11:30 |

Костолац: Сари награда за ангажовање

Сара Миловановић, Серџо Крстаноски и Милена Церовшек

Крајем старе године, председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски и председница Скупштине ГО Костолац Милена Церовшек уприличили су пријем за Сару Миловановић, најангажованију ученицу Основне школе ,,Јован Цвијић“ Костолац током школске 2019/2020. године. Том приликом су овој младој и перспективној ученици  за труд и ангажовање током осмогодишњег образовања уручили  лаптоп рачунар на поклон.

Будући да су за просперитет сваког друштва најважнији млади, поготово најуспешнији у генерацији, Градска општина Костолац већ традиционално из године у годину награђује најбоље ђаке и спортисте.

Подсећамо да је поводом Дана ослобођења Костолца у Другом светском рату, 13. октобра 2020. године, уприличена свечана додела награда најуспешнијим ученицима костолачких школа за 2019/2020. годину, на којој је награђено седам ђака.

Том приликом су уручени новчани ваучери у износу од 70.000 динара, а  награде „Ђак генерације“ додељене су Јани Димитрић, ученици генерације Основне школе „Јован Цвијић“ Костолац и Матеји Јанковићу, ученику генерације Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ Костолац. За изузетан успех и постигнућа у области спорта уручене су новчане награде у износу од 35.000 динара и то Ивану Вукославовићу, спортисти генерације костолачке Основне школе и Ненаду Ђокићу, спортисти генерације костолачке Техничке школе.

Такође су награђени најангажованији ђаци и то у ОШ „Јован Цвијић“ Костолац Марко Миленковић и Сара Миловановић, док је награда за најангажованијег ученика Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ Костолац додељена Тамари Гајић.  Градска општина Костолац је за те перспективне људе обезбедила лаптоп рачунаре.