У Костолцу се 24. децембра организују трећи избори за одборнике локалне Скупштине. Градска општина Костолац је формирана 2009. године након што је Пожаревац добио статус Града. У децембру исте године одржани су и први избори и 29. јануара 2010. конституисана је прва Скупштина Градске општине.Други избори за Скупштину организовани су у децембру 2013. године, а Костолац се сада спрема за своје треће изборе. У изборној трци су две коалиције, СНС – СПС, СРС – ПУПС, једна странка, ДС, један политички покрет, „Двери“ и ГГ „Искорак“. Први пут на костолачким изборима учествује група грађана под називом „Искорак“ и недавно формирани Општински одбор Српског покрета „Двери“. Њихове листе су под бројевима 4. и 5.

На локалним изборима у Костолцу први пут се појавила и коалиција две странке, Српске радикалне и Партије уједињених пензионера (СРС – ПУПС) и њихов број на изборном листићу биће 3.

            Српска напредна странка на овим изборима учествује у коалицији са Социјалистичком партијом Србије (СПС) и редни број ове листе је 1. Социјалистичкој партији Србије је ово треће учешће на изборима у Костолцу и до сада је увек била у владајућој коалицији. Трећи пут на локалним изборима у Костолцу самостално учествује и Демократска странка – њихова листа носи редни број 2.

Share.

Comments are closed.

Skip to content