2019-08-23T14:49:24+02:00 23. августа, 2019. 13:56 |

Костолац: У недељу други скуп љубитеља олдтајмера

Други скуп љубитеља олдтајмера у Костолцу биће одржан у недељу, 25. августа.

Окупљање почиње у 10 сати, у Улици Боже Димитријевића (испред пијаце). Свечано отварање, додела награда и културно – уметнички програм, уз продајну изложбу старих српских јела, планирани су за подне. Од 14 сати учесници ће се упутити ка Старом Костолцу, до Тодићеве цркве, у којој су три рестауриране слике Уроша Предића, тако да следе обилазак са археологом Драганом Спасић Ђурић и културно – уметнички програм.

Организатори манифестације су Удружење љубитеља олдтајмера „Костолац“ и Центар за културу „Костолац“, под покровитељством Градске општине Костолац.

На конференцији за медије приређеној уочи манифестације, о значају овог окупљања говорили су председница Скупштине ГО Костолац Милена Церовшек, председник Удружења љубитеља олдтајмера Богомир Огњановић, председница Скупштине Удружења љубитеља олдтајмера „Костолац“ Вишња Огњановић и в.д. директора Центра за културу „Костолац“ Драган Николић.

Председница Церовшек је исказала наду да ће манифестација постати традиционална, и додала:

– Задовољство ми је што је Градска општина покровитељ ове манифестације која завређује пажњу, у културолошком и спортском смислу. Прошлогодишњи, први скуп љубитеља олдтајмера био је изузетно посећен и организација високо оцењена. Тада је у центру Костолца било 40 старовременских аутомобила и оправдано се надамо да ће ове године одзив бити још већи.

Драган Николић је указао на то да је скуп старих аутомобила врло значајан за Костолац и његово позиционирање на туристичкој мапи манифестација Србије.

Богомир Огњановић је између осталог скренуо пажњу на чињеницу да је овакав вод окупљања реткост на простору Браничевског округа, што ову манифестацију чини још значајнијом.

Како је истакла Вишња Огњановић, ова манифестација на специфичан начин прати време у којем живимо, пут технолошког развоја, и додала:

– На овај начин промовишемо Костолац и град Пожаревац. То је сусрет на којем учесници међу собом причају о својим аутомобилима, о набавци делова, о искуствима, о својим породицама… Овај вид окупљања обједињује бројне садржаје и интересовања.

Иначе, конференцији су присуствовали и чланови Већа ГО Костолац Маријана Божић и Милан Ђаловић, потом, председница Удружења жена „Кленовник“ Биљана Илић, председник КУД-а „Кленовник“ Данијел Стојановић и председник КУД-а „Света Петка“ Малиша Ђокић.