У костолачком насељу „Канал“, у току је постављање топлификационе мреже у Базенској улици, у дужини од пола километра. Вредност радова износи 9 милиона динара, планири рок за њихово окончање је тридесет дана, након чега ће на располагању бити прикључци за 22 домаћинства.

Како је најављено, ускоро се очекују радови у Кобаловој улици, у Старом Костолцу, и у кругу костолачке пијаце, а у наредном периоду и пројекат за Острово.

            Извођаче радова у Базенској улици обишли су представници Градске општине Костолац, на челу са председником Серџом Крстаноским, који је том приликом подсетио на то да је Стартегијом развоја за период од 2019. до 2021. године планирано комплетно комунално уређење Градске општине.

– Као што сам већ говорио, намера нам је да урадимо комплетну инфраструктуру. Конкретно, у улицама без водоводне мреже урадићемо пројекте водоводне мреже, где је потребно радићемо канализацију, а са ширењем топлификације смо већ почели. Радови у насељу „Канал“, у Базенској улици, приводе се крају. У наредном периоду, након добијања локацијске и грађевинске дозволе, очекује на почетак радова у Кобаловој улици, у Старом Костолцу, у вредности од 9 милиона динара, као и ширење топлификационе мреже у центру Костолца, у кругу пијаце, у вредности од 36 милиона динара, каже Крстаноски.

Такође најављује израду идејног пројекта топлификационе мреже за село Острово, као један од најзначајнијих капиталних пројеката у наредном периоду. Урађен је пројектни задатак и следи расписивање јавне набавке за идејни пројекат, тако да село Острово и насеља „Плажа“ и „Виногради“, у неком наредном периоду могу да очекују грејање.

– Град Пожаревац је за 2019. годину издвојио 141 милион динара за капиталне инвестиције. Захваљујем се локалној самоуправи Града, на челу са градоначелником Банетом Спасовићем и члановима Градског већа, који су нам одобрили финансијска средства, као и на целокупној доброј сарадњи, која омогућује да Градска оппштина Костолац прати динамику развоја, истиче председник костолачке Градске општине Серџо Крстаноски, који је заједно са сарадницима, чланом Већа, Миладином Радомировићем, помоћником председника Општине, Југославом Марковићем, референтом за Службу грејања у ГО Костолац, Тањом Станисављевић, костолачким одборником Реџепом Алијевићем и представником Ромске канцеларије Ибризом Мурином, позитивно оценио динамику текућих радова на Каналу.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content