Костолачко одељење Народне библиотеке „Илија М. Петровић“  приређује у четвртак 21. фебрура промоцију књиге “Малтерего” музичара и писца Марка Шелића Марчела. Реч је о занимљивом догађају, јер ће се осим о Марчеловој књизи и песмама разговарати и о превенцији вршњачког насиља, које је, на жалост, све више заступљено. Подсећања ради, Марко Шелић Марчело се у својим песмама и делима бави проблемом насиља међу младима, а ову праксу преточио  је у радионице које паралелно са промоцијама организује у  школама широм Србије. Како је недавно изјавио,  вршњачко, али и свако друго насиље га итекако дотиче, и верује да јавне личности могу утицати на младе људе и промене, нарочито кроз директне сусрете и разговоре.

 – Уколико свако од нас узме учешћа у борби против вршњачког и сваког другог насиља, уколико више нас учествује у томе, корак по корак, ситуација би могла да се промени на боље, речи су овог ствараоца.

Промоција књиге “Малтерего” и трибина посвећена превенцији насиља почеће  19,00 часова у просторијама Костолачког одељења Народне библиотеке „Илија М. Петровић“.

Share.

Comments are closed.

Skip to content