На територији Градске општине Костолац и даље трају радови на путној и комуналној инфраструктури, као и активности на ширењу топлификционе мреже.

Протеклих дана је у Костолцу, у Првомајској улици, финализована градња фекалне канализације у дужини од 275 метара. Вредност тих радова износи 3,2 милиона динара.

Како би се уверили у поштовање динамике, извођаче радове су са председником ГО Костолац Серџом Крстаноским, обишли заменик председника ГО Далибор Илић, заменик председника Скупштине Рајко Божић, помоћник председника Градске општине Бајрам Морина и чланови Већа Марија Миличевић, Саша Грубетићи и Драган Ранисављев.

Крстаноски указује на то да се средствима из буџета Града Пожаревца и Буџетског фонда за заштиту животне средине финансирају путна и комунална инфраструктура, док Градска општина финансира ширење топлификационе мреже.

            Конкретно, радове на топлификационој мрежи најављује у Базенској улици, у насељу Канал, и у Кобаловој улици, у Старом Костолцу. Када је реч о ширењу топлификације у кругу пијаце, председник Градске општине наводи да је завршена  пројектна документација, тако да следи расписивање јавне набавке и потом реализација.

Подсећамо да је за овогодишње инвестиције у Градској општини Костолац издвојено нешто више од 160 милиона динара.

Share.

Comments are closed.

Skip to content