Заједнички производни учинак термоелектрана „Костолац А“ и „Костолац Б“ остварен до краја јула износи 2.690.995 MWh eлектричне енергије, колико је и предато електроенергетском систему Србије. То је 43 одсто од плана производње  костолачког термосектора у овој години. Очекивања су, иначе да укупна годишња производња буде 6,32 милиона MWh.

Производња коју су реализовали блокови TE „Koстолац А“ у периоду од почетка године до краја јула износи 745.368 MWh, односно 41 одсто годишњег плана пројектованог за ову термоелектрану. Укупна годишња производња блокова  A1 и A2 у oвој години би требало да досегне 1,8 милиона MWh eлектричне енергије, као и одређене количине топлотне енергије која се у зимском периоду користи за даљински систем грејања.

Из TE „Koстолац Б“ систему је испоручено 1.945.627 MWh eлектричне енегрије, колико износи заједничка производња блокова B1 и B2. Иначе, овогодишњим планом у овим електранама предвиђена је производња од 4,52 милиона MWh, тако да се према досадашњом реализацији може рећи да је план  остварен 43 одсто.

Р. Н.

Share.

Comments are closed.

Skip to content