Термоелектране у Костолцу произвеле су до 1. новембра око 5,2 милијарде киловат – сати, што износи 80 одсто годишњег плана производње за Огранак „ТЕ- КО Костолац“. До краја године, план производње предвиђа да се у костолачким термоелектранама произведе укупно око 6,4 милијарде кWh, што се може остварити до краја децембра.

             Средином октобра је стартовала и грејна сезона, па је започела и производња топлотне енергије, која се користи за даљински систем грејања Пожаревца и Костолца, као и сеоских насеља у непосредној близини „ТЕ- КО Костолац”.

У Термоелектрани „Костолац А“ је током десет месеци произведено 1,6 милијарди кWh, што је на нивоу плана за тај период. До краја децембра се очекује да ова термоелектрана произведе око две милијарде киловат – сати у 2018. години. Посматрано појединачно по блоковима, блок А1 је до почетка новембра предао електроенергетском систему Србије 458.260.000 кWh, док је блок А2 произвео 1.173.942.000 кWh електричне енергије у истом периоду. Блокови ТЕ „Костолац А“ се сврставају у најпоузданије и најдуговечније термокапацитете „Електропривреде Србије“, а карактерише их стабилан рад на мрежи.

Још милијарда

Очекује се да се до краја године на блоковима Б1 и Б2 достигне производња око 4,5 милијарди кWh, односно да ова термоелектрана произведе још око милијарду киловат – часова током новембра и децембра.

   Блокови ТЕ „Костолац Б“ су до почетка новембра реализовали десетомесечни план и предали електронергетском систему више од 3,5 милијарди кWh. Блок Б1 је произвео око 1,8 милијарди кWh, а блок Б2 више од 1,7 милијарди кWh.

Share.

Comments are closed.

Skip to content