2016-12-16T03:05:00+01:00 5. априла, 2016. 12:03 |

Костолачки ђаци аутомеханике најбољи у Региону

РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ МАШИНСКИХ ШКОЛА СРБИЈЕ ОДРЖАНО У КОСТОЛАЧКОЈ ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ СА ДОМОМ УЧЕНИКА „НИКОЛА ТЕСЛА“

 

– Никола Пешић и Милан Томић представљаће Регион Исток на Републичком такмичењу

 

12966238_10209105014611270_831863878_nНа XXIV Регионалном такмичењу машинских школа Србије – Регион Исток, у надметању 42 ученика из 11 школа, прво и друго место међу аутомеханичарима освојили су ђаци Техничке школе са Домом ученика „Никола Тесла“ из Костолца, која је била и домаћин овог такмичења за образовне профиле аутомеханичар, бравар, аутолимар и механичар грејне и расхладне технике.

Прво место за занимање аутомеханичар освојио је Никола Пешић, са 191,33 бода од укупних 200, док је друго место припало Милану Томићу, са освојених 187 бодова, обојица ђаци костолачке Техничке школе. Њихов ментор за теоријски део је Гордана Петковић, наставница машинске групе предмета, док је за практични део, који је носио 150 бодова, ментор Драшко Степановић, наставник практичне наставе. Након овог високог пласмана, Никола и Милан представљаће Регион Исток и на Републичком такмичењу овог типа, које ће се одржати у Смедереву 13. и 14. маја.

Окупљене ђаке, наставнике, директоре школа учесница, представнике привредних друштава која су помогла такмичење и прве људе локалне самоуправе, председника Градске општине Костолац Ивана Савића и председника Скупштине ГО Ненада Марковића, најпре је испред домаћина поздравио директор Техничке школе са Домом ученика „Н. Тесла“ Костолац др Горан Несторовић. Потом је такмичење прогласио отвореним председник Градске општине Иван Савић.

Са отварања такмичења

Са отварања такмичења

– Припала нам је изузетна част да будемо домаћини Регионалног такмичења образовних профила који чине покретач привреде како нашег краја, тако и целе Србије. Зато, драги ученици, будите поносни што сте данас овде и без обзира на резултат који будете остварили сматрајте себе победницима, јер то и јесте, поручио је др Несторовић.

Председник Градске општине Иван Савић, нагласио је да је задатак локалне самоуправе да обезбеди услове да се оваква такмичења и школовање младих одвијају у адекватном простору, и додао: – По први пут сам у школи откако је реконструисан кров хале и видим да је посао добро одрађен. И сам сам учествовао у опредељивању средстава за унапређење овог простора, јер је то улагање у адекватније услове за образовање младих, тако да ћемо се трудити да тако буде и надаље.

Такмичарима је пожелео пуно успеха, посебно ученицима Техничке школе са Домом ученика „Никола Тесла“ из Костолца: – Верујем да ћете оправдати поверење својих наставника и показати најбоље што знате, а ми ћемо се као локална самоуправа трудити да кроз партнерства са привредним друштвима, која на овој територији обављају своју делатност, обезбедимо да по завршетку школовања нађете запослење, поручио је Савић и прогласио почетак XXIV Регионалног такмичења машинских школа Србије – Регион Исток, у Костолцу.