„Реци не психоактивним супстанцама“ назив је трибине одржане у понедељак, 16. августа у оквиру манифестације „Костолачко лето“. Радионицу су организовали Удружење „Психолошки центар“ и редакција часописа „Глас младих“ уз подршку Центра за културу,  Градске општине Костолац , цркве Светог Максима исповедника, ОШ „Јован Цвијић“ и Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“. Њима се на подршци испред „Психолошког центра“, захвалила Оливера Хајровић, која је и представила циљеве ове невладине организације:

-Психолошки центар Костолац је удружење које подстиче и промовише младе талентоване Костолца и подржава њихове едукативне, стваралачке и хуманитарне активности. „Психолошки центар“ подржава истовремено и интеграцију младих у животне токове града.

Презентацију радионице „Реци не психоактивним супстанцама“  су водиле чланице редакције „Глас младих“ Марија Дражић и Јања Копун. Животне исповести зависника читали су Петар Јовановић, Јана Ковачевић и Војин Милошевић. Психолошка образложења као пример решавања адолесцентских проблема дале су Марија Јовановић и Дуња Вулић.

Магдалена Реџовић, уредница часописа и наставница српског језика у школи „Јован Цвијић“ је радионицу означила као третирање озбиљна и тешке теме „на начин да се вршњацима али и њиховим родитељима приближе и укаже на проблеме адолесцената који обично претходе узимању психоактивних супстанци, такође и на здраве начине којима се ови проблеми решавају“.

                                                                                                   Д. Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content