И ове године је костолачке малишане посетио најпознатији дека на свету, Деда Мраз. Кочијом је у пратњи Баке Мраз, на платоу испред Спортске хале, у суботње подне, обрадовао најмлађе. Музиком и песмом, овај ишчекивани дочек обојила је „Трупа Зозо“ из Београда. Било је смеха, поклона, игре, возића, квиза и вожње Деда Мразовим кочијама.

            Организатор овог традиционалног дочека за најмлађе је Културно – спортски центар „Костолац“, предвођен Јеленом Шаманц, која посебно скреће пажњу на подршку пожаревачке Ергеле „Љубичево“, јер несебично, три узастопне године, осигурава да чаролија буде потпуна и да Деда Мраз безбедно допутује, на кочијама „ношеним“ снежно белим коњима.

               Том приликом је директор Ергеле Мирко Стојановић истако да је то само скроман допринос новогодишњем ужитку најмлађих Костолчана и да ће се постарати да та чаролија и надаље траје.

            Иначе, ово је само један у низу децембарских догађаја у оквиру новогодишњег дочека, од вашара, филмских пројекција, позоришних представа, наступа Балетског студија „Амадеус“, постакве фотографија „Костолац на платну“ и великог концерта Лексингтон бенда заказаног за понедељак, 24. децембар, од 20 сати.

Share.

Comments are closed.

Skip to content