2020-07-06T10:04:18+02:00 6. јула, 2020. 10:01 |

Ковид -19: Ситуација у оба округа „немирна“

Из Завода за јавно здравље Пожаревац саопштавају да је здравствена ситуација у браничевском и подунавском округу „немирна“. До понедељка 6. јула, у Пожаревцу су регистрована 172 лица оболела од ковида 19, што је за 26 случајева више у односу на протекли понедељак.

-Тренутно у пожаревачкој болници смештено је 19 позитивних пацијената са  територије браничевског округа и 5 пацијената из Београда са лакшом симтоматологијом, док се пацијенти са тежом клиничком сликом шаљу на респиратор. Од данас пожаревачка болница постаје Ковид болница што значи да се ковид позитивни пацијенти из других делова Србије шаљу на лечење и у Пожаревац, јер су ресурси у Београду доста попуњени, истиче директорка ЗЗЈЗ др Ана Јовановић.

Од почетка епидемије у општини Велико Градиште забележено је 8 заражених, у Голупцу један случај, Жабарима и Малом Црнићу по 2, Жагубици 4 и Петровцу 16.

У смедеревској болници хоспитализовано је 7 пацијената са блажим респираторним тегобама, док су за Београд транспортовани позитивна беба старости 16 дана и мајка која је такође инфицирана корона вирусом. Иначе, у Смедереву су од почетка епидемије потврђена 254 случаја,  Великој Плани 61,  Смедеревској Паланци 135, а од тог броја један је здравствени радник.

                                                                                                            Д.Д.