2021-01-26T13:10:57+01:00 26. јануара, 2021. 13:10 |

Ковид болница Пожаревац: На лечењу 81 пацијент

У ковид болници у Пожаревцу тренутно је на лечењу 81 пацијент са симптомима коронавируса, сви из Браничевског округа. Ковид 19 је потврђен код две трећине, док се за остале чекају резултати теста. Током јучерашњег дана у црвеној зони било је четири пријема у болницу и десет отпуста на кућно лечење, али је током викенда хоспитализовано 28 пацијената.  Јуче није било смртних исхода од корона вируса.

Тренутно је заузето седам респиратора, четири пацијента су интубирана, а три су на неинвазивној вентилацији.

Тренутно је инфекција потврђена код 10 запослених, од којих је само један медицински техничар на болничком лечењу и у добром је стању.

Ситуација је наизглед боља, али број хоспитализованих потврђује да је вирус и даље врло активан и циркулише у нашем крају. Зато и даље важи апел свим грађанима да поштују мере заштите, јер  опасност од обољевања, али и могућих компликација, није престала.

У зеленој зони се повећава број пацијената. Тренутно је на болничком лечењу 133 лица.

Што се имунизације тиче, до сада је у Болници у два наврата вакцинисано  128 здравствених радника, од тога је  99 примило Фајзерову, а 29  Синофарм вакцину. У току ове недеље очекује се други круг вакцинације.

Општа болница Пожаревац је као испомоћ у имунизацији становништва Дому здравља Пожаревац упутила две екипе – два лекара и четири медицинске сестре. У наредном периоду биће обучено још десет екипа, које ће се по потреби укључити у вакцинацију грађана.