2021-03-18T11:05:01+01:00 18. марта, 2021. 11:05 |

Ковид болница Пожаревац: Пацијенти у тежем стању

У Браничевском округу и даље расте број грађана којима је потребно болничко лечење због симптома корона вируса.  У ковид болници у Пожаревцу тренутно је на лечењу 107 пацијената. Сви, осим шесторо из Београда, су из Браничевског округа.

Више од 80  хоспитализованих пацијената је позитивно је на корона вирус, док се за остале чекају резултати тестова.

У среду, 17. марта, у црвеној зони прегледано је 19 нових пацијената од којих је девет примљено у болницу. Имали смо и осам отпуста на кућно лечење. Истог дана преминула је особа женског пола рођена 1942. године из Великог Градишта.

Тренутно је заузето осам респиратора,један пацијент је интубиран, а њих седам је на неинвазивној вентилацији.  Клиничка слика хоспитализованих није добра, углавном су сви у тежем стању услед ковида 19.

Међу нашим здравственим радницима тренутно  је инфекција потврђена код њих деветоро, један је на болничком лечењу и доброг је стања.

-Молимо грађане да се придржавају свих мера заштите и да се вакцинишу у што већем броју. Ово су једини начини да вирус смањи циркулацију. Апелујемо на вакцинисане грађане који су примили прву дозу да морају поштовати све мере, а они који су ревакцинисани, требало би минимум још три недеље да се штите у потпуности, каже др Данко Никoлић, в.д. директора пожаревачке болнице.

У зеленој зони тренутно је на болничком лечењу 151 особа.