Свечана подела ђачких књижица и диплома, праћена приредбама, у предвечерје и на сам дан државног, верског и историјског празника Видовдана, обављена је у свим школама, средњим и основним у Србији. На овај начин озваничена је завршница још једне школске године и на подручју Града Пожаревца. Сви сем осмака и будућих академских грађана, кренули су после тога на заслужени ђачки распуст. Први ће још неколико дана пролазити кроз  ђачке муке, све док се не упишу у неку од средњих школа, а ови други, свршени средњошколци, после полагања пријемних испита, крећу пут факултета.


У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“

У Основној школи „Десанка Максимовић“ у Пожаревцу, уручене су Вукове дипломе и посебне дипломе ученицима осмих разреда. После поздравне речи директора школе Златана Радовановића, одељењске старешине Маријана Лазаревић, Дивна Илић и Драган Костић уручили су признања осмацима.

Добитница Десанкине дипломе за остварене изузезетне резултате у литерарном стваралаштву је Ана Станимировић. Носилац Спартакове дипломе за остварене изузетне резултате у спортским активностима је ученица Анђелија Ђак, док је учеником генерације за остварене изванредне резултате и изузетно залагање на свим пољима током школовања, проглешен Петар Љубисављевић.


ОШ “ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ”

И у ОШ “Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу свечано  је испраћена још једна генерација ученика осмог разреда. После пригодног културно уметничког програма ,традиционалног  читања писма ученика седмог разреда посвећеног осмацима, као и писма осмака седмацима, у препуној фискултурној сали уследило је проглашење Ученика генерације, Спортисте генерације, носиоца похвале “Доситеј Обрадовић” као и дипломе “Вук Караџић”, специјалних диплома из различитих наставних предмета.  Осим тога ученици освајачи једног од прва три места на свим нивоима такмичења такође су награђени.

Титулу ученика генерације  понела је Марина Миленковић која је поред вредне књиге и дипломе добила на поклон лаптоп рачунар. Спортистом генерације проглашена је Марија Животић која је на поклон добила спортску опрему, а носилац похвале” Доситеј Обрадовић” је Софија Стефановић која је награђена таблетом. Осмаци су награђени књигама у присуству својих родитеља, одељењских старешина и учитеља. За све вуковце, којих је ове године било 24, обезбеђене су бесплатне недељне улазнице за градски базен. Награде је уручила директорка школе, Ивана Јоксимовић која је сваком ученику поклонила честитку са посветом.


ОШ „БОЖИДАР ДИМИТРИЈЕВИЋ КОЗИЦА“ БРАДАРАЦ

Ученик генерације у ОШ „Божидар Димитријевић Козица“  је Данило Миловановић из Брадарца. Ово признање заслужио је одличним успехом и примерним владањем од првог до осмог разреда.

Данило је током школовања показао посебно интересовање за природне науке, нарочито за математику. Више пута је учествовао на такмичењима из овог предмета и постигао запажене резултате међу којима истиче освојено друго место на Општинском такмичењу. Успешно је представљао школу и на Општинском такмичењу из биологије освојивши треће место. У Данилове дипломе убајају се и оне које је освојио као учесник Општинског, Окружног и Републичког такмичења из техничког и информатичког образовања, али и енглеског језика.

Иако је веома успешан у свим школским предметима и дисциплинама, Данила највише занимају природне науке, посебно математика и физика. Планира да упише природно-математички смер у Пожаревачкој гимназији, а након тога и Електротехнички факултет Универзитета у Београду и постане успешан програмер.


ОШ „КРАЉ АЛЕКСАНДАР ПРВИ“

         Александар Први“ испратила је још једну генерацију осмака.Овом приликом уручена су сведочанства, специјалне дипломе за остварене резултате у појединим предметима као и интерне дипломе „Краљ Александар Први“.
За спортисту генерације проглешен је Вељко Ђуровић, коме је уручен сат. Ученице генерације су Милица Михајловић и Милица Пејић, које су награђене златним плочицама од стране школе и ваучерима у вредности од по 30 хиљада динара, које је даровала Компанија „Универ Савић“. Честитајући успешнима директор Компаније Дејан Савић истакао је да ће „Универ Савић“, као друштвено одговорна фирма наставити да подржава и помаже најбоље ђаке.Директор школе Горан Сегер је са великим задовољством и поносом говорио о једној од најуспешнијих генерацији осмака до сада. Свечаност је  завршена програмом, који су за своје другаре припремили ученици школе.


ОШ „МИЛОШ САВИЋ“ У ЛУЧИЦИ

У Основној школи „Милош Савић” у Лучици на Видовдан су подељене ђачке књижице и сведочанства ученицима.  Традиционално,  том приликом уручена је и награда ђаку генерације. Ове године је то ученица 8/1 из Лучице Сара Петровић, која је у току школовања остварила изузетне резултате из географије, уметности, француског језика, биологије, историје… Награда је лаптоп марке „леново“ у вредности 32.000 динара.


ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ ПОЖАРЕВАЦ

Ове школске године додељенe су 23 дипломе „Вук Караџић“, док су 42 ученика 8. разреда освојила посебне дипломе за постигнуте резултате на такмичењима.

Ученик генерације је Тијана Јовановић, која је из године у годину показивала како изгледа ученик који је успешан у свим областима. Тијана је носилац 6 посебних диплома – из биологије, српског језика, физике, музичке културе, хемије и математике.

Основна школа „Вук Караџић“ из Пожаревца може се похвалити овогодишњим успесима ученика, наставника и учитеља на такмичења из свих наставних предмета. Укупно је освојено 213 првих, других и трећих места на општинским, окружним и државним такмичењима.


ОСНОВНА ШКОЛА „ СВЕТИ САВА“

У присуству великог броја родитеља и ученика, и у пожаревачкој ОШ „Свети Сава“ уприличена свечана додела диплома ученицима осмог разреда. Ђак генерације је Ања Миливојевић, а Спортиста генерације Андрија Алексић. Одлуком Савета родитеља Ања је награђена  преносним рачунаром, док је Андрија добио ваучер у износу од 20 хиљада динара за куповину спортске опреме. Додељено је 20 диплома „Вук Караџић“ и 62 посебне дипломе. Награђени ученици, уз дипломе, добили су  и књиге.

Присутним ученицима и родитељима обратила се директорка школе Маргарета Секуловић, а свечаности су присуствовале и одељењске старешине осмог разреда: Драгана Миливојевић, Славица Филиповић и Анђелка Стефановић. Директорка је свим осмацима пожелела пуно среће и успеха у даљем школовању, животу и раду.

Share.

Comments are closed.

Skip to content