2017-10-17T11:01:05+02:00 17. октобра, 2017. 10:55 |

Краљица спортова на улицама Пожаревца

 

Најуспешнији у сениорској конкуренцији

Уличне трке су за нама, те је право време за сумирање утисака. Најзадовољнији су управо наши најмлађи, како и треба да буде. Сасвим очекивано, победници су искусни атлетичари, али је свакако реч о незаборавном искуству за сваког учесника и наш Град. 

Било је и значајних гостију из света спорта, попут Емира Бекрића, у улози промотера трке, као и легенде српске атлетике Данета Корице. 

Традиционалне 54. по реду, Међународне уличне трке „GRAND PRIX POŽAREVAC 2017“ одржане су у петак 13. октобра, у оквиру обележавања Дана ослобођења Пожаревца. Генерални покровитељ трка био је Град Пожаревац, а организатор Спортски савез Града Пожаревца. Техничка организација 17. пут заредом поверена је Атлетском клубу „Пожаревац“, а трке су се одвијале у центру Града на кружној траси дугој хиљаду метара.

Пре почетка такмичења у свечаним салонима Градског здања, пријем за многобројне званице уприличио је градоначелник Пожаревца Бане Спасовић са својим сарадницима. Том приликом, председник Скупштине града Бојан Илић је нагласио да традиција дуга више од пола века обавезује да се из године у годину ниво организације помера навише.

ТЕРЗИЋЕВА И БИВОТ НАЈБРЖИ

Најбржи у јуниорској конкуренцији

И ове године уз атлетичаре из свих делова Србије у тркама су учествовали и такмичари Мађарске, Кеније, Украјине, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине и Македоније. У главним тркама, сениорки и сениора на 2.000 и 3.000 метара победили су српска шампионка Амела Терзић из Новог Пазара и Кенијац Вајкмиф Кликорир Бивот. Друго место код жена освојила је Зита Качар (Мађарска), а треће Валентина Кирјаскаја (Украјина).

Четврто и пето место припало је српским атлетичаркама Теодори Симовић из Новог Пазара и Тамари Мићевић из Ужица. Код мушкараца сребрну медаљу освојио је Ласло Грегор из Мађарске, бронзану Осман Јанузовић из Босне и Херцеговине, а следе Џо Маина Мванту из Кеније и Милош Крстић из Лепосавића. У трци јуниорки неприкосновена је била новопазарка Амра Терзић, а за њом кроз циљ су протрчале Милица Жунић из Ужица и Рената Соколовска из Македоније. Код мушкараца златно одличје припало је атлетичару Босне и Херцеговине Белмину Мркановићу, сребро Амелу Џаковцу из Новог Пазара, а бронза Алекси Милановићу из Ћуприје.

Детаљније у последњем броју недељних новина „Реч народа“ (објављене 17.10).