Ново руководство пожаревачког српсколигаша Младог радника оживело је школу фудбала. Нови председник клуба Сенад Марић је активности усмерио на унапређење свих садржаја, с циљем да се рад школе подигне на виши ниво, али и како би се што пре превазишли наслеђени проблеми.

– Тренутно имамо двадесетак малишана код пионира и исто толико међу кадетима. Тај број се из дана у дан повећава, јер је Млади радник фудбалски бренд број један у Пожаревцу, каже Марић, указујући на то да је по преузимању вођства био затечен неодговорношћу појединаца према имовини клуба у коме су стекли фудбалску репутацију.

КЛУБ ОСТАО БЕЗ ОПРЕМЕ

Марић истиче да је приликом пописа уочено да нема комплета опреме за пионире, кадете и омладинце, и додаје: – Ни један једини дрес није остављен. Али, не желимо да истражујемо ту прошлост. Крећемо од нуле. Набавићемо све ново: лопте, мреже за мале, средње и велике голове и опрему за све млађе селекције. Радимо темељно и одговорно. Желимо да повратимо углед клуба, а посебно наше школе.

                                                    „Извор“ први притекао у помоћ     

„Млади радник“ има велики број пријатеља који помажу. Међу првима у помоћ је прискочио Дејан Живадиновић, власник хотел – ресторана „Извор“. Он је донирао 120 комплета опреме за  тренинг кадета и омладинаца.

ПОСЛЕ ОДЛИВА ИГРАЧА

-Дошло је до одлива играчког кадра. На нашу и жалост Пожаревца, екипе пионира и кадета које играју у првој лиги ФС РЗС су десетковани. Људи који су до тада радили у школи једноставно су повели децу са собом у друге клубове, објашњава Марић, и наставља:

– Потрудићем се да створимо најбоље услове у односу на остале приватне школе у граду и Браничевском округу. Не затварамо круг, већ желимо пуну сарадњу са свим школама фудбала из града и округа. Та сарадња би се остварила усмеравањем младих потенцијала у „Млади радник“, да се афирмишу на Вашаришту и у дресу „Младог радника“. Била би права ствар да са Вашаришта одлазе у веће клубове Супер и Прве лиге Србије. Таквим приступом би сарадња имала максималан ефекат. Пожаревачкој деци би се омогућило да остваре веће домете, а да пре тога постану љубимци пожаревачких навијача. Зато инсистирамо на пуној сарадњи, да направимо јаку селекцију пионира, кадета и омладинаца који ће се такмичити у вишим лигама и да тако на најбољи начин репрезентују наш град широм Србије. Управо због тога све наше млађе категорије тренираће на стадиону, пошто помоћног терена нема. Неће се више радити на утрини и лединама око стадиона. Уколико буде потребно водићемо сениоре да тренирају и на игралиштима у Љубичеву, Забели, Сопоту, Костолцу, само да наша млађарија буде задовољна, а са њима и њихови родитељи.

                                                                                                    Текст и фото: Р. Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content