2020-01-15T10:25:24+01:00 15. јануара, 2020. 10:25 |

КРЕПОЉИН: О раду школа у једној смени

У  Основној школи „Јован Шербановић“ у Крепољину одржан је састанак представника школа са подручја Браничевског и Подунавског управног округа које покрива Школска управа Пожаревац. Укупно десет школа ове школске године реализује пилот пројекат Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије од националног значаја по називом „Обогаћени једносменски рад“.

Пројекат „Обогаћени једносменски рад“ ученицима пружа широк спектар додатне подршке у раду и развоју личности, као и активности које омогућавају унапређење постојећих и стицање нових способности за учење, сарадњу и развој.

Састанку  на коме су сумирана искуства свих обухваћених школа су присуствовале сараднице Министарства просвете Барбара Ивковић и Милена Васић, као и начелник Школске управе у Пожаревцу, Велиша Јоксимовић и просветни саветник Драшко Грујић. На састанку је био и Душан Милосављевић, помоћник председника Општине Жагубица. Ипред Основне школе „Јован Шербановић у Крепољину, која је била домаћин скупа, присутне просветне раднике поздравио је директор Горан Милинковић.

Пројекат  „Обогаћени једносменски рад“реализује се у више од 200 школа у Србији а циљ је пружање додатне образовно васпитне подршке образовању и развоју ученика. Сагледано је стање и направљен пресек тренутне фазе реализације пројекта и размењено искуство уз примену примера добре праксе.