2018-02-27T08:42:50+01:00 23. фебруара, 2018. 09:28 |

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ЧЛАНА ГРАДСКОГ ВЕЋА У ПОЖАРЕВЦУ

Како наводи дневни лист „Данас“ група напредњака из Пожаревца, који су се представили као поштени чланови СНС-а Основном јавном тужилаштву поднели су кривичну пријаву против потпредседника пожаревачког Градског одбора СНС-а и члана Градског већа И. Ј. због сумње да је починио кривична дела фалсификовање службене исправе, навођење на оверавање неистинитог садржаја и лажног представљања.  Уједно, ова група чланова СНС, своју кривичну пријаву на увид послала је председнику Републике Србије Александру Вучићу, градоначелнику Пожаревца Банету Спасовићу, председнику пожаревачке Скупштине Бојану Илићу и начелнику градске управе. У пожаревачком тужилаштву потврдили су да су анонимну пријава против И. Ј. (34) добили од стране Вишег тужилаштва где је првобитно упућена, пошта за та кривична дела која се наводе у пријаву надлежно је Основно тужилаштво. Још је речено да ће наложити полицији да прикупе потребна обавештења и податке, како би у законском року проценили да ли је основана или не.
Према наводима кривичне пријаве сумња се да је поменута кривична дела починио као члан Градског већа у Пожаревцу и као страначки функционер, пошто је у пожаревачком СНС имао високо позиционирану функцију, потпредседника Градског одбора, тако што се лажно представљао као дипломирани машински инжeњер, а у ствари има диплому средње Политехничке школе, смер машинбравара.

У пријави је као доказ предложено да се прегледа званични сајт Града Пожарева где се може видети да се он лично потписивао као дипломирани машински инжињер. Предложени други доказ је увид у бројна документа која се налазе у Градској упави са потписима са звањем дипл. инжинера.

На крају кривичне пријаве група, која се потписала као, „поштени чланови Српске напредне странке“ траже од Основног тужилаштва да у оквиру расветљавања ове ствари прикупе сва потребна обавештења и податке, као и да предузму друге мере и радње из своје надлежности на основу Закона о кривичном поступку.

О овој пријави контактиран је градоначелник Пожаревца Бане Спасовић коме је један примерак прослеђен. Он нам је потврдио да је поменуту пријаву добио рекавши да ће надлежни органи проверити њене наводе и утврдити да ли је основана или није.

– Ми нисмо проверавали стручну спрему, из простог разлога што за члана Градског већа као услов није неопходна Висока стручна спрема. У зависности какве ће по овом питању заузети ставове суд и тужилаштво, зависиће и наши кораци. Уколико се утврди да је ова информација тачна, покренућемо поступак за разрешење И.Ј, јер је такво понашање и чињење недостојно члана Градског већа. Свако ко се огрешио о закон мора да одговора за своје поступке и да сноси последице, без обзира ко је, шта је, којој странци припада и какав статус има. У борби против корупције нема компромиса и селективности. Ја се дословно држим тога, што је препорука странке чији сам члан и председника Александра Вучића.