ДЕЛЕГАЦИЈА КУЧЕВА У АЛЕКСИНЦУ 

Фото: mduls.gov.rs

     На промоцији пројекта Краљевине                                      Норвешке                                

        На скупу представника 91 локалне самоуправе у Србији које су укључене у Пројекат „Подршка Краљевине Норвешке развоју Западног Балкана-Норвешка за вас“, одржаном прошлог четвртка у Алексинцу, у присуству председника Србије Александра Вучића, учествовала је и делегација Кучева: председница Општине Славица Булутић и помоћници Душан Х. Тодоровић и Јасмина Ћамиловић.

       Била је ово прилика за промоцију дугогодишњег успешног партнерства Норвешке и Србије на реализацији бројних пројеката уз помоћ Норвежана. Један од њих је и Пројекат „Норвешка за вас“ вредан 4.270.000 евра усмерен ка општинама неразвијених региона са циљем стварање већих могућности за запошљавања социјално рањивих група.

       Како је истакао председник Александар Вучић захваљујући се Норвешкој, више од 250 милиона евра донација добијено је из ове земље. „Нисмо овде само због новца, већ зато што ће се кроз њихове пројекте научити како се лако и транспарентно може радити у локалним самоуправама. За нас је важно да се иде преко УНОПС-а јер само тако можемо да знамо коме шта треба, рекао је Вучић.

                                                                                                                                                 Извор: Блиц бизнис


У ОРГАНИЗАЦИЈИ УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА „ЕНТУЗИЈАСТИ“

Обука за етно 

        Културна баштина Кучева и његове околине, веома је богата у свим сегментима уметничког изражавања па тако и у сфери очувања народних рукотворина. Пројектом под називом „Етно је у моди“ који је недавно покренут у овој средини, намера је да се од заборава сачувају неке вештине и обичаји који се полако препуштају забораву. Удружење грађана „Ентузијасти“ које је покретач овог пројекта позвао је све заинтересоване који желе да овладају вештинама ткања, веза, златовеза, плетења, пустовања и другим старим техникама да се пријаве на обуку. Услов је да се полазници налазе на евиденцији Службе за запошљавање.


У ОКВИРУ ЗИМСКОГ РАСПУСТА

Одржане радионице калиграфије и сликања портрета

          Зимски распуст у Центру за културу у Кучеву протиче у знаку радионица које су ученицима својеврсна прилика да науче нешто ново из области књижевности, историје, уметности…Током овог зимског распуста, после радионице лепог писања, калиграфије, сликар Владимир Петровић прошле недеље, од среде до петке, у просторијама Завичајне галерије одржао је ликовну радионицу на тему сликања портрета. Интересовање за учешће показали су и ученици из суседних општина, не само из Општине Кучево.

           После сликарске, на програму су радионице интарзије – технике украшавања дрвета пресованом сламом и концем. О овој врсти уметности, са ђацима, до 13, фебруара, раде сликари Верица и Коста Андрејевић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content