НА СЕДНИЦИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Одлуке о ребалансу буџета и Канцеларији за дијаспору

        Чланови  Општинског већа на недавно одржаној седници на којој је разматрано близу 50 тема и питања, усвојили су предлог ребаланса овогодишњег буџета и нову одлуку о месним заједницама. На дневном реду био је и извештај о реализацији буџета за прошлу годину, а разматрано је и остварење прошлогодишњег Програма коришћења средстава  за заштиту и унапређење животне средине.

       Већници су дали зелено светло извештају о раду и програму активности Штаба за ванредне ситуације, одлучили да се распише конкурса за доделу средстава спортским удружењима и усвојили састав Спортске комисије. Прихваћен је и Локални акциони план запошљавања као и сет тачака који се односи на Програм мера за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја Општине. Из низа донетих одлука издвајамо одлуке о формирању Канцеларије за дијаспору и реконструкцији једног броја ђачких кухиња.


  У ЦИЉУ ДОВОЂЕЊА НОВИХ ИНВЕСТИТОРА

 Општина купује некадашњи ШИК

           У намери да заинтересованим инвеститорима обезбеди услове за долазак и покретање посла на подручју Кучева, локална самоуправа покренула је инцијативу за прибављање непокретности у оквиру комплкса некадашњег Шумско-индустријског комбината. Иницијатива је прихваћена на седници Већа, а образлажући је, председница Општине Славица Булутић истиче да је највећи проблем што Кучево у својини нема земљиште које би могло да понуди  инвеститорима. На парцелама које се налазе у оквиру комплекса ШИК, већински власник је Nicco ddo из Београда. На седници Већа на којој је прихваћена ова иницијатива формиран је радни тим за преговоре са садашњим власницима и препоручено да се у вези даљих активности, локална самоуправа за подршку обрати председнику Србије.

         У складу са закључцима Већа, Радни тим за преговарање одмах је започео разговоре. Први састанак одржан је у Управној згради Nicco doo у Београду где су Општину Кучево представљали:  Славица Булутић, председница Општине, Јасмина Ћамиловић и Душан Х. Тодоровић, помоћници председнице. Радном тиму је овом приликом предат званични документ о понуди откупа. Разговори се, иначе, одвијају уз подршку Владе РС и очекује се да се заврше у најбржем могућем року.


 ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА

 „И лепо и чисто и корисно“

        У сарадњи са Општином Голубац, ЈКП „Кучево“, Удружењем Рома Браничевског округа и уз финансијску подршку  ГИЗ-а (Немачка организација) и СКГО-а (Сталне конференције  градова и општина), Општина Кучево реализовала је пројекат под називом „И лепо и чисто и корисно“. Пројекат је спроведен у периоду од 1. децембра 2017. до 31. децембра 2018. године.  На завршној конференцији која је одржана 13. фебруара ове године, представљени су резултати пројекта. О његовом значају за средине у којима је реализован, говориле су Славица Булутић, председница Општине Кучево и Весна Видојевић, представница ГИЗ-а. Приказан је и промо филм о оствареним циљевима пројекта, а у другом делу конференције одржана је панел дискусија којом је руководила Дубравка Велат, консултаткиња пројекта.

       У програму конференције учествовао је и Фолклорни аснсамбл Центра за културу Кучево.

Share.

Comments are closed.

Skip to content