НА СЕДНИЦИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Усвојени финансијски планови месних заједница

        Чланови Oпштинског већа у Кучеву на седници прошле недеље прихватили су предложене финансијске планове месних заједница за ову годину. На седници је покренута иницијатива за утврђивање цене коришћења спортских терена, сале у средњој школи и Спортске хале и за усклађивање висине закупа пословних простора и грађевинског земљишта  са  Одлуком о одређивању зона на територији општине. Основан је Савет за миграције и упућен захтев за давање сагласности на чишћење Железничког потока.

        Чланови Већа упознали су се и са конкурсима Министарства за туризам и Кабинета министра без портфеља који се односи на популациону политику. Усвојен је и предлог мера за обнову улица после гасификације и разматрана садржина Писма о намерама Компаније Биоген Ре и више појединачних захтева грађана удружења.


У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ

 Такмичење рецитатора 21. марта

      Кучевачки Центар за културу и ове године организује  Општинско такмичење рецитатора. Наступиће најбољи из основних и Средње школе. Свака школа имаће по три представника у категорији од  1-4. и од  5-8. разреда. Из Средње школе учестују  шест рецитатора.

       Школска надметања требало би  да се заврше  до 18. марта.  До тада организатору се достављају имена  победника у школама који наступају на Општинској манифестацији. Такмичење најбољих у општини  је  21. марта у Завичајној галерији.


ДОНАЦИЈА РАДИО БЕОГРАДА

Хиљаду књига ђацима Раброва

Ученике Основне школе „Милутин Миланковић” из Раброва крајем прошлог месеца посетили су чланови редакције Радио Београда  који су им, у оквиру програмске акције „Kњига солидарности” донирала преко 1.000 књига.

Реч је о акцији РТБ која има традицију дужу од 50 година са хуманитарном, културном и просветитељском мисијом. Уредник Михаило Шћепановић са својим тимом обрадовао је ђаке Раброва не само књигама, већ и програмом које је за њих припремио дечји писац Срђан Сиђа Живковић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content