Одржана Смотра дечјег стваралаштва

        У великој сали Центра за културу у Кучеву, по 32. пут одржана је  Општинска смотра дечијег народног стваралаштва на којој учествују деца до 15 година старости. Као и ранијих и ове године организатор Смотре био је Центар за културу, а покровитељ Општина. Учествовали су: Трећи Дечји ансамбл Центра за културу, Мешовита старија група оз објекта „Сунце“  ПУ „Лане“, културно-уметничка друштва „Нересница“ из Нереснице, „Русаљка“ Дубока, „Волуја“ из Волује, Музичка школа „Стеван Мокрањац“ Пожаревац-Кучево, ОШ „Слободан Јовић“ Волуја и ФА „Вељко Дугошевић“ – Трећи дечји ансамбл.

     Оцењивачка комисија у саставу Велизар Матушић, Нада Петровић и Светлана Кузмановић одлучила је да победник у категорији изворне свирке буде Лазар Чикаревић, виолина из КУД-а Нересница, у категорији изворних песама победили су хор старијих разреда Музичке школе „Стеван Мокрањац“ Пожаревац – Одељење у Кучеву и Тамара Марковић из Првог дечјег ансамбла ЦЗК „Вељко Дугошевић“ Кучево. Прво место у изворној игри припало је КУД-у „Нересница“ из Нереснице.


 НА СЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ КУЧЕВО

                 Буџет увећан за 2,5 милиона динара

           У центру расправе одборника на последњој седници Скупштине општине којом је председавала Мица Лукић Раденковић био је ребаланс буџета који је увећан за нешто више од 2,5 милиона захваљујући донацији ресорног министарства намењеној реализацији пројекта „Помоћ у кући“. Измене буџета се односе и на већи износ средстава опредељених  за асфалтирање у Општини. У плану је и расписивање још једног конкурса за расподелу средстава удружењима и невладиним организацијама, око милион динара више.

         На седници је усвојена и нова одлука о месним заједницама која је највеће измене претрпела  у делу који регулише изборе за савете. Дата је сагласност на усвајање Европске повеље о родној равноправности на локалном нивоу и одлучено о бесплатном превозу на територији општине. Прихваћени су и извештаји и програми рада једног броја установа, а због обавеза у Скупштини Србије, уместо Зорана Милекића,  нова одборница је Марија Матић из Велике Бреснице која је на седници локалног парламента положила заклетву.  Кадровске измене прерпео је и један број школских и управних одбора.


                                             Прикупљено 35 јединица крви

        У последњој редовној акцији добровољног давања крви, обезбеђено је 35 јединица крви. Посебно охрабрује податак да је у овој акцији учествовао велики број давалаца из редова средњошколаца.


УНАПРЕЂЕЊЕ ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ

                Донација Кучеву вредна 3,5 милиона

        Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику проф. др Славица Ђукић Дејановић, потписала је уговор о донацији Општини Кучево у вредности око 3,5 милиона динара. Средства су намењена развоју модела чувања деце чији родитељи нису формално запослени или су незапослени, за уређење и опремање просторија припремно предшколских група при школама укупно 2.795.000, учешће локалне самоуправе 525.000 и за ангажовање стручних лица на едукацији о популационим питањима 340.000, учешће локалне самоуправе 60.000 динара.

       Потписивању у Влади Србије, испред локалне самоуправе Кучева присуствовали су заменик председника Општине Небојша Митровић и чланица Општинског већа Сања Вукојевић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content