НА ДОМУ КУЛТУРЕ У КУЧАЈНИ

                                 Завршени радови планирани у овој години

         Током ове грађевинске сезоне више сеоских насеља у Општини Кучево, захваљујући издвојеним средствима из локалног буџета, реконструисало је своје домове културе који су тако постали савремена стецишта културних догађања. Један од уређених домова је и онај у насељу Кучајна за чију је адаптацију само у овој години Општина Кучево издвојила 400 хиљада динара. Према речима Живослава Живановића, председника Месне заједнице Кучајна, адаптирано је 155 квадратних метара крова, постављено 60 метара олука, сазидано неколико нових димњака…

        „Сви радови на Дому овим нису завршени, са реконструкцијом ћемо наставити и наредне године, а до тада сопственим снагама радићемо на сређивању унутрашњости зграде, каже Живановић.

         Завршне радове на школи обишао је ових дана Владимир Стојановић, председник Скупштине општине Кучево.


НА СЕДНИЦИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Зоран Велимировићнови начелник Управе

       У Кучеву су заседали чланови Општинског већа и за новог начелника Општинске управе, због одласка досадашњег у пензију, именовали дипломираног правника Зорана Велимировића. У наставку седнице којом је председавао Новица Јаношевић, прихваћен је извештај Јавног комуналног предузећа „Кучево“ о пословању у трећем кварталу ове године. Било је речи и о додели подстицајних средстава носиоцима пољопривредних газдинстава као и о делимичној измени систематизације Општинске управе.

       Пажњу чланова Већа заокупила су и питања  која су се односила на Месну заједницу Дубока као што су реконструкција и изградња пута до Дубочке пећине, изношење смећа, давање у закуп пословног простора… Већу је поднета информација из Црвеног крста о дистрибуцији пакета хране и хигијенских артикала  социјално угроженим домаћинствима.

Share.

Comments are closed.

Skip to content