ЗА ТРИ ПРОЈЕКТА

Уручена одлука о додели средстава из ЕУ ПРО

  Председнику Скупштине општине Кучево Владимиру Стојановићу на свечаности у Крагујевцу прошлог уторка уручена је одлука Европске уније о додели средстава из програма ЕУ ПРО за реализацију три програма. Свечаности су, поред представника 34 локалне самоуправе којима су припала одговарајућа средства, присуствовали амбасадор Сем Фабрици, шеф делегације ЕУ у Србији и Бранко Будимир испред Владе Србије, помоћник министра за европске интеграције. Реч је о 40 пројеката који ће допринети побољшању пословног окружења локалних самоуправа у Србији.

       Међу добитницима ових средстава је и Општина Кучево која је на позив ЕУ ПРО својевремено пријавила три програма укупне вредности 216 хиљада динара и сва три су прихваћена.

        За пројекат „Поуздано и сигурно водоснабдевање за становништво Кучева“ одбрено је 150 хиљада евра уз учешће 27 хиљада евра из општинске касе. Пројектом се предвиђа замена 850 метара азбестних цеви примарне водоводне мреже чиме ће се обезбедити сигурно, континуирано и квалитетно водоснабдевање становништва и предузећа. Други пројекат „Уређење плана детаљне регулације индустријске зоне Кучева“ подразумева измену плана детаљне регулације за индустријску зону зашта је ЕУ определила 14.170 евра док ће локална самоуправа учествовати са 1.845 евра. Трећи пројекат носи назив „Израда техничке документације за Бизнис инкубатор центар“. Укупна средства за његову реализацију су 23.796 евра од којих је 20.466 евра из ЕУ а остакак из буџета Општине. Бизнис инкубатор центар биће на услузи незапосленима да лакше започну соптвени бизнис.


ЗЕМЉОРАДНИЧКОЈ ЗАДРУЗИ „СОАРЕ“ ИЗ НЕРЕСНИЦЕ

                                                  Седам и по милиона  за „топлу линију“

        Земљорадничкој задрузи „Соаре“ из Нереснице, у оквиру Програма подршке равномерног регионалног развоја кроз учешће државе у економско-финансијским подстицајима, одобрена су бесповратна средства у износу од 7,5 милиона динара. Решење о томе стигло је ових дана из Кабинета министра без портфеља задуженог за регионални развој и координацију рада јавних предузећа. Средства се додељују за набавку поред осталог сушаре, електричног млина за воће, пумпе за претакање, уређаја за филтрирање, хидро-пресе, инокс бачве, гравитационе пунилице, енолошке каце, машине за прање воћа и поврћа, инспекционог транспортера, пасирке, карбурундум машине… Укупна вредност набавке је 8.057,999, а учешће задруге износи 557.999 динара.


ТРЕЋИ ПОЗИВ ПОЉОПРИВРЕДНИЦАМА

Подстицајна средства за развој

                Одсек за пољопривреду Општине Кучево објавио је три конкурса којим позива удружења, земљорадничке задруге и пољопривреднике, који се баве узгојем говеда и оваца, да се пријаве за подстицајна средства. Ово је, иначе трећи позив у овој години којим се пољопривредницима нуде финансијска средства на коришћење ради подстицаја развоја. У наредних 15 дана, почев од 14. новембра трајаће конкурс о условима и начину коришћења подстицаја за меру „Успостављање и јачање удружења и задруга у области пољопривреде“, други конкурс односи се на набавку приплодних грла говеда млечних раса, а трећи на набавку квалитетних приплодних грла оваца које се користе за производњу меса. Конкурси за набавку говеда и оваца трају 20 дана од дана расписивања.

Share.

Comments are closed.

Skip to content