САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА И  ЛОКАЛНЕ ВЛАСТИ

O финансијским плановима месних заједница

          Одржан је састанак Славице Булутић, председнице Општине, Душана Тодоровића, помоћника председнице, Слађане Лацковић-Јовић, представнице  Одељења за буџет и финансије задужене за рад са месним  заједницама и Новице Јаношевића, председника  Националног савета Влаха са председницима месних заједница на територији локалне самоуправе. Тема је била – усаглашавање финансијских планова месних заједница са пројектованим и усвојеним буџетом за ову годину.

       На састанку су разрешене многе недоумице које су поједине месне заједнице имале у вези финансирања. Први људи месних заједница детаљно су упознати са плановима односно када ће се и шта реализовати у њиховим срединама током ове године.


ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКАТА ЦРКАВА И ВЕРСКИХ ЗАЈЕДНИЦА

 Расписан конкурс за доделу буџетских средстава

       У буџету Општине Кучево за пројекте традиционалних цркава и верских заједница који ће се реализовати  у овој години предвиђено је 900.000 динара. Општина је ових дана за расподелу тих средстава расписала конкурс на који право учешћа имају цркве и верске заједнице регистроване на територији Општине Кучево и које своју делатност обављају на тој територији.

       Средства ће се користити за изградњу или обнову, адаптацију или реконструкцију и инвестиционо и текуће одржавање цркава и верских објеката. Буџетска средства такође су предвиђена и за организацију догађаја од значаја за вернике и верску заједницу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content