ОДРЖАВАЊЕ ЛОКАЛНЕ ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

Велики допринос месних заједница  

     Један од приоритетних задатака локалне самоуправе Кучева у зимским месецима је одржавање путне инфраструктуре. Велике надлежности у том домену ангажовања од ове године поверене су месним заједницама, ЈКП и приватним предузетницима који су током минулих зимских месеци, богатих снегом у овом крају, показали бригу на завидном нивоу. Радило се на рашчишћавању локалних путева и улица у укупној дужини од преко 500 километара како у долини Пека тако и у планинском делу општине.

Председник Савета месне заједнице Раденка Ратко Миленковић истиче  да брину о 60 км путева и да, кад затреба,  раде и дању и ноћу како би сви приоритетни правци у овом делу општине били проходни.

У надлежности МЗВолуја је површини од 160 квадратних километара, а одржавају и 30 километара локалних и некатегорисаних путева. Заменица председника Савета ове месне заједнице Соња Стојановић каже да се све ради у заједништву са грађанима и да ће се са невољама са снегом и ледом храбро ухватити у коштац, уколико затреба, и током преосталих дана ове зиме.

 У надлежности МЗ Турија, како истиче председница Савета Тања Димић су путеви у засеоцимаСтаро Село, Шумећа и према Ђули и, „као што се на терену може видети, одржавамо их у складу са највишим стандардима предвиђеним за ову категорију путева.Како смо радили до сада, радићемо и убудуће уз ангажовање моћних машина Јавног комуналног предузећа и механизацију приватних предузетника, каже председница Савета.


ЗАПОСЛЕНИ У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Наградили најверније читаоце

       Уз славски колач, жито и вино, традиционалним обележјима  славских свечаности, своју славу  Светог Саву обележили  су радници градске библиотеке у Кучеву. Као и ранијих и ове године тим поводом приређена је тематска изложба књига под називом „Свети Сава у књигама и сликама“ и награђени највернији читаоци у 2018. години.  Награде у књигама у категорији ученика основних школа припале су Наталији Солдатовић, Јовани Јовић и Андреји Милосављевићу, а што се средњошколаца тиче, за најагилнији читаоци библиотеке прошлашени су Драгана Радовановић и Огњен Армуш.


У ВОЛУЈИ

О примени филмске анимације у настави

У Основној школи „Слободан Јовић“ у Волуји одржан једводневни семинар под  називом „Филм и филмска анимација као иновативно дидактичко средство у курикулуму“. Организатор је био Регионални центар за професионални развој запослених у образовању из Смедерева, а предавачи Вито Петровић и Драгана ЖивковићСкокић. Током семинара снимљени су играни и анимирани филмови, а предавачи супросветним радницимауказали на могућности коришћења савремене технике у настави. Сумирајући резултате на крају семинара, директорка   школе је, између осталог истакла да ће ова образовна установа у наредном периоду бити у ситуацији да, применом филмске анимације, пружи допринос иновацијама у настави и учествује на фестивалима и конкурсима.

Share.

Comments are closed.

Skip to content