2018-04-28T23:09:46+02:00 28. априла, 2018. 10:03 |

Кроз општину Кучево

Ветропарк „Кривача“ добио грађевинску дозволу

Председник Општине Кучево Новица Јаношевићи председник СО Владимир Стојановић разговарали су са представницима два највећа инвеститора на подручју ове локалне самоуправе: ABM International doo i Ivecom energy.Зоран Лазовић, директор ABM International д.о.о. и Илија Тошић, директор Ivecom energy информисали су функционере о најновијим дешавањима у својим компанијама.

Тошић је саопштио да је пројекат „Ветропаркови Кривача“ добио грађевинску дозволу за извођење радова на путној инфраструктури док је Лазовић истакао да се АБМ налази у процедури проширења производње, штоће, када се овај процес заврши, омогућити отварања више десетина нових радних места.


Инвестиције у Установи „Кучево“

Након вишегодишњих напора комплекс бивше касарне у коме је смештена Установа за старија и одрасла лица „Кучево“ из позиције власништва Министарства одбране прешао је у Министарство које се бави социјалним питањима, што практично значи да је сада под ингеренцијoм ове општинске Установе. Тиме су створени услови да се отпочне са инвестицијама чији су почетак до сада одлагали законски прописи. О конкретним радовима на овом комплексу (изградњи новог и адаптацији постојећег простора, проширењу мреже грејања…) било је речи на састанку представника Општине са руководством Центра за социјални рад, Канцеларије за управљање јавним улагањима, пројектантима.


Постављени носачи нове водоводне инсталације

На мосту у Улици Жике Поповића код Дома здравља у Кучеву постављенаје нова бетонска плоча са двојаком функцијом. Након учвршћивања заштитне ограде, моћи ће да је користе пешаци, а истовремено ће служити и као носач за нову водоводну инсталацију која ће бити постављена.


Припреме за асфалтирање у Раброву

У Месној заједници Раброво завршене су припреме за асфалтирање две улице: „Војводе Дулета“ у дужини од 210 метара и „Благоја Лазића“ – 370 метара.

            „Ово је почетак грађевинских активности које смо планирали у овој години, каже члан Савета МЗ Бојан Тадић који очекује да извођачи из Пожаревца радове заврше у складу са договореним терминима.