Општинско Веће одлучило о новом зонирању

Поступајући у складу са новим законским прописима, чланови кучевачког Општинског већа, на челу са председником Новицом Јаношевићем, прихватили су предлог новог зонирања општине, као и одлуку у оквиру које се између осталог утврђују и зоне обавезног одржавања и унапређења својстава зграда. Посебан акценат је на одржавању спољњег изгледа зграде.

Веће се усагласило и по питању измена одлуке о финансијској подршци породицама са  децом. Прихваћен је захтев Предшколске установе „Лане“ да се запосленима у објекту „Цврчак“ омогући колективни годишњи одмор. Одлучено је о набавци противградних ракета, прихваћена је измена систематизације радних места у Библиотеци. Скупштини општине је упућена на усвајање измењена одлука о давању назива улица и тргова у насељеним местима општине и плану детаљне регулације за Волују и Нересницу.

Нов тротоар у Браће Ивковића

Тротоар на источној страни Улице Браће Ивковић пресвучен је новом асфалтном траком у дужини од 550 метара. Радови су изведени да би се тротоар вратио у првобитно стање након постављања гасоводних инсталација. По општем уверењу, тротоар је сада у много бољем стању него што је то било пре почетка гасификације

За јачање пољопривредних удружења

С обзиром на то да су надлежни за развој пољопривреде у Општини Кучево расписали конкурс о условима и начину коришћења подстицаја за успостављање и јачање удружења и задруга у области пољопривреде, из кучевачког Одсека за пољопривреду указују на важност удруживања и пружања потребне подршке том циљу:

– Значај удруживања у пољопривреди је велики, између осталог јер на тај начин пољопривредни произвођачи лакше остварују заједничке интересе. Отуда, овим Јавним конкурсом желимо да подстакнемо оснивање нових пољопривредних удружења и задруга, као и развој постојећих.

Све информације о расписаном Конкурсу заинтересовани представници пољопривредних удружења и задруге могу добити у Одсеку за пољопривреду Општинске управе општине Кучево, у канцеларија број 11.

Обележен Видовдан

Обележавање Видовдана у Кучеву почело је литургијом у храму Светог Вазнесења Господњег, у оквиру које су вршени помени и резани славски колачи.

Након тога обележавање је, у организацији ОО СУБНОР-а, настављено код Меморијалног споменика изгинулим ратницима из Кучева у току Великог рата, где је почаст јуначким прецима исказана минутом ћутања, полагањем венаца, парастосом и културно-уметничким програмом.

Културно лето у Кучево

Наступајуће Културно лето у Кучеву, које ће трајати током јула и августа, нуди ликовне, филмске, музичке, књижевне, позоришне садржаје за све генерације, уз посебан програм за децу.

Програм је почео почиње руским анимираним филмом за децу „Кнез Владимир“ а у четвртак, 5. јула, биће обележемо 90 година од рођења Стевана Раичковића. За исти дан заказане су пројекције 3Д филмова.

Свечана академија поводом Дана Општине Кучево биће уприличена 6. јула. Потом, 9. јула, следи руски анимирани филм „Краљевство кривих огледала“, а од 10. до 24. јула, биће отворена изложба слика Бранка Васиљевића.

Share.

Comments are closed.

Skip to content