РАЗГОВОРИ ПРЕДСТАВНИКА КИНЕСКЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ И ОПШТИНЕ

Кречана у Каони по европским стандардима

     Председник општине Кучево Владимир Стојановић и председница Скупштине општине Мица Лукић Раденковић са чланом  Општинског већа Милошем Петровићем  разговарали су са кинеском делегацијом заинтересованом за изградњу постројења за производњу креча у Каони. Представници кинеских инвеститора упознали су домаћине са свим релевантним сегментима овог грандиозног пројекта. Уколико све  буде текло по плану са изградњом постројења које ће производити 600 тона комадног креча за 24 сата или 200 000 тона на годишњем нивоу, требало би да крене у новембру ове године. Кинески партнери су изнели уверавања да ће све бити урађено по највишим европским стандардима када је у питању заштита животне средине, а представници локалне самоуправе понудили логистичку подршку. Формирани су и радни тимови за спровођење овог пројекта, први радни састанак заказан је за среду,  3.април.


У ТУРИСТИЧКОМ ЦЕНТРУ РАВНИШТАРКА -ОБУКА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

О сеоском туризму и предузетништву

        На подручју Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“ у току је реализација Пројекта “Укуси Региона – Промовисање пољопривредно- прехрамбених производа са додатом вредношћу за унапређење  економских капацитета породичних газдинастава“. Пројекат реализује РРА „Браничево – Подунавље“ у сарадњи са партнерима и сарадницима из Региона и уз подршку Програма развоја УН, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Руске Федерације. Пројектом је превиђено да се током марта и априла у једном броју локалних самоуправа организују обуке за пољопривредне произвођаче са циљем да се пруже стручна и практична знања и информације из области унапређења постојећих и иновирање пољопривредно-прехрамбених производа из Региона ради постизања веће конкурентности и боље тржишне позиционираности. Део тема посвећен је сеоском туризму и предузетништву. О томе је управо било речи на предавању организованом прошлог петка у Кучеву у просторијама Туристичког инфо центра Равништарка. Говорили су др Милан Ћурувија и Ивана Антонијевић.


СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Сагласност на извештаје и планове установа

       На првој седници Општинског већа у новом сазиву, којом је председавао председник Општине Владимир Стојановић, разматрани су и усвојени извештаји о раду за претходну и планови рада за ову годину, установа и организација чији је оснивач локална самоуправа. Реч је о извештајима и програмима Дома здравља, Туристичке организације „Кучево“, ЈКП „Кучево“, Центра за културу и Библиотеке.

       Пред члановима Већа нашли су се и предлог одлуке о усвајању Европске повеље о родној равноправности на локалном нивоу као и предлози годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини. Било је речи и о формирању Организационог одбора овогодишњих Хомољских мотива и изменама програма постављања привремених, мањих монтажних објеката на површинама јавне намене у насељеном месту Кучево. Чланови Већа упознати су и са конкурсом Министарства привреде и предложеном мрежом школа на подручју општине.


ДОНАЦИЈА МИНИСТАРСТВА ЗА РАД

Три милиона за геронто домаћице

       Заменик председника Општине Кучево Небојша Митровић потписао је у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања уговор о наменским трансферима у социјалној заштити, којим је локалној самоуправи донирано близу три милиона динара. Ова средства биће искоришћени за ангажовање шест геренто домаћица до краја ове године.

        Ова услуга која се пружа најугроженијим становницима кучевачке општине није прекидана у овој години јер је локална самоуправа ангажовање геронто домаћица финансирала из сопствених средстава

Share.

Comments are closed.

Skip to content