План предстојећег асфалтирања

На територији општине Кучево почиње се са асфалтирањем. Како истиче први човек ове општине, председник Новица Јаношевић, најпре ће бити реализовани прошлогодишњи планови који су остали нереализовани услед лоших временских прилика, а од маја ће се започети са радовима из овогодишњег плана.

Такоће у Раброву бити асфалтиране две улице,„Војводе Дулета“, у дужини од 210 метара, и „Благоја Лазића“, у дужини од 370 метара. У Зеленику ће битиасфалтираноукупно 300 метара, у Мустапићу 600 метара (6 сокака) и у Раковој Бари 600 метара (4 сокака).То би требало да буде завршено до краја априла.

Након тогаће се почети са реализацијом овогодишњих пројеката. Пре 51. Смотре „Хомољски мотиви“ у плану је да сезаврши деоница пута Кучајна – Равниште, у дужини од 9 километара. На том путном правцу следи пресвлачење преко постојећег асфалта, с тим што ће неки делови добити комплетно ново асфалтирање, а на деловима на којима то није потребно извршиће се такозвано „крпљење“.

За јун председник Јаношевић најављује асфалтирање у Буковској Реци, у дужини од једног километра, Церовици 400 метара, Мишљеновцу 300 метара, Турија-Старо село 400 метара и један сокак у Кучеву, у насељу Пек, у дужини од 90 метара.

Тренутно је у изради пројекат, који би требало да буде готов за десетак дана, након чега ће битирасписана јавна набавка за асфалтирање путног правца Мустапић–Манастирица, у дужини од нешто више од 3 километра и за асфалтирање укупно 900 метара на подручју Месне за једнице Кучево. У самом граду радиће се и тротоари, на 4 потеза биће урађено укупно 1.100 метара. Такође следи завршетак асфалтирања 700 метара путног правца Раденка – Кривача.


АКЦИЈА СПОРТСКОГ САВЕЗА

Кучевљани сређују игралишта

Наставља се акција „Средимо игралишта“, коју спроводи Спортски савез општине Кучево, у сарадњи са заинтересованим месним заједницама. Како поручују, циљ је да се у сваком насељу општине реновирају и обнове игралишта за мале спортове и од тога не одустају.

 Реновирана су игралишта за мале спортове у Турији. Представници Савеза су заједно са мештанима Турије, члановима Удружења „Кораци наслеђа“ и  мештанима околних насеља, офарбали голове, кошеве, поставили нове обруче и кошеве, означили терене за мали фудбал, оспособили све пратеће направе… Уз младе, који су у складу са својим годинама изнели и највећи терет посла, није изостао ни допринос старијих суграђана, који су припремили послужење.


У ЗАВИЧАЈНОЈ ГАЛЕРИЈИ

Вече са археологом

 „Вече са археологом“ је крајем протекле недеље окупило бројне Кучевљане у Завичајној галерији Центра за културу.

Признати стручњак из области археологије Драган Јацановић, одржао је надахнуто и интригантно предавање у оквиру кога је на суптилан начин представио археологију.

Предавање је отворила директорка Центра за културу Јасмина Благојевић и најавила још занимљивих садржаја.


НА СКУПШТИНИ РУКОМЕТНОГ САВЕЗА БРАНИЧЕВСКОГ ОКРУГА

Постхумно признање за Душана Стојановића

Кучево је одувек било мало место са великим људима, посебно у спорту. Један од њих, чије ће име златним словима заувек остати уписано у историју спортски х дешавања града на Пекује и Душан Стојановић – Дуле Омладинац.

Да све што је учинио за разво јспорта у овим крајевима, па и шире, уме да буде правилно цењено доказује и постхумно признање које му је додељено на Скупштини Рукометног савеза Браничевског округа, одржаној поводом шест деценија играња рукомета на овим просторима.Том приликом су додељене плакете и признања заслужним спортским радницима који су допринели развоју ове спортске дисциплине. Постхумно је додељено само пет признања, једно и нашем Дулету, које је примио његов син Владимир, а уручио му га јепредседник УО РСБ Војкан Ненадић.

Подсећамо да је у време када је Дуле давао свој допринос рукомету, Женски рукометни клуб „Ната Дугошевић“ играо у најквалитетнијем такмичењу тадашње СР Југославије, и постизао одличне резултате. Иначе, после Дулетове ћерке, данас и његова унука игра рукомет и наступа за ЖРК „Кучево“.


ПРОЈЕКАТ „И ЛЕПО И ЧИСТО И КОРИСНО“

Други Инфо дан

Други Инфо дан у оквиру пројекта “И лепо и чисто и корисно” Иницијативе за инклузију , финансиран од стране немачке Организације за међународну сарадњу ГИЗ, уз подршку Сталне конференције градова и општина, одржан је у Свечаној сали Скупштине општине Кучево прошлог петка. Инфо дан отворила је менаџерка пројекта Славица Булутић а о значају овог пројекта за локалну самоуправу   говорио је Новица Јаношевић, председник општине Кучево.


Share.

Comments are closed.

Skip to content