СИГЕ

После школског дворишта реконструкција Дома културе

 Према програму радова за ову годину, тренутно је у току реконструкција школског дворишта у селу Сиге у жагубичкој општини. У наредном периоду, како је најављено, у плану је и санација комплетне школске зграде за коју је урађен пројекат. Реконструкцију ће највећим делом финасирати Канцеларија за јавна улагања Републике Србије. Део средстава издваја Општина Жагубица.

Такође се планира да се у овом селу адаптира и реконструише зграда Дома културе. Осим у Сигама,  реконструкција и обнављање објекта Дома културе радиће се и у селу Лазница.


  ТУРНИР У ОСАНИЦИ

  Домаћи најбољи

Један од турнира са најдужом традицијом у Општини Жагубица је Петровдански турнир у малом фудбалу у насељу Осаница.

Учешће на турниру је ове године узело 15 екипа, из Пожаревца, Петровца, Бора, као и Општине Жагубица. Домаћем тиму из Осанице помогли су мештани, који су на привременом раду у Италији и баш за ову прилику су дошли у родно село. Такмичење је финалним утакмицама завршено  12. Јула, на Петровдан. Они су и били победници турнира, а екипа је играла под називом „Дукат – Влашко коло“ Осаница – Италија. Друго место заузела је екипа „Мењачница Врабац – Клуб 64“, а треће, такође екипа из Осанице „Фарма Балановић“.

Организатор Петровданског турнира у Осаници је била Месна заједница „Победа“, а покровитељ Општина Жагубица.


                                 Завршен летњи турнир у баскету

Традиционални летњи турнир у баскету одржан је од 13. до 18. јула у Жагубици под покровитељством локалне самоуправе. На турниру се такмичило девет екипа. Иначе, турнир у баскету у Жагубици се одржава од 1998. године.

Прво место овог лета на турниру освојила је екипа „Авијатичар“ из Жагубице. Суорганизатори такмичења били су Културно – просветни центар „Јован Шербановић“, Средњотехничка школа и Месна заједница „Врело“ уз финансијску подршку Општине Жагубица.


(Пројекат суфинансира Општина Жагубица)

*Ставови изражени овим пројектом искључива су одговорност аутора и његових сарадника и не представљају нужно званичан став Општине Жагубица 

Share.

Comments are closed.

Skip to content