2020-04-20T10:00:12+02:00 20. априла, 2020. 10:00 |

КРОЗ ОПШТИНУ ЖАГУБИЦА

Прање и дезинфекција улица у свим насељима 

На седници Штаба за ванредне ситуације Општине Жагубица прописане су нове мере заштите од ширења корона вируса. Једна од мера је дезинфекција и прање улица. Предраг Ивковић, заменик команданта Штаба је је потврдио да се по овој одлуци улице дезинфикују у свим насељима општине. Дезинфекцију улица  ради Ватрогасно спасилачка јединица свакодневно. Ватрогасна цистерна по почетку полицијског часа обилази и дезинфикује улице по редоследу, почев од највећег насеља у општини, Жагубице, затим Крепољина и Лазнице па до најмањег места. Ова мера ће се примењивати док год буде трајало ванредно стање, односно док буде трајала опасност од епидемије, рекао је Ивковић и додао: 

-У општини Жагубица нема потврђених случајева корона вируса, грађани су изузетно дисциплиновани и свесни ситуације, поштују се све мере Општинског штаба, односно Владе Републике Србије.

Продавнице су добро снабдевене и нема потребе да се праве залихе и ствара гужва, поручено је грађанима ове општине са састанка Штаба за ванредне ситуације.


Пољопривредници на њивама

Пољопривредници у општини Жагубица као и други у Србији  могли су својим тракторима и машинама на њиве да би обавили пролећни посао, сетву кукуруза и других култура.

Пољопривредни произвођачи који су се нашили затечени услед најважнијег сетвеног посла поштују мере тако да им је уз предострожност, док за остале грађане траје мера забране изласка, дозвољено да обрађују поља.


Волонтери и за пензије

За помоћ при исплати мартовске пензије која је била увећана за једнократну помоћ у износу од 4.000 динара, у општини Жагубица пензионери који нису још никога овластили за подизање могли су да потраже помоћ волонтера. Њима је било довољно овлашћење у слободној форми без овере код нотара уз личну карту.

Исплата пензија коју на кућну адресу доносе поштари трајала је у овој општини неколико дана.