(Пројекат суфинансира Општина Жагубица)

ТРИ НАГРАДЕ ЗА ХОМОЉСКЕ ПРОИЗВОДЕ

Општина Жагубица  је ове године  учествовала на Међународном  сајму етно хране и пића који је у Београду одржан од 22. до  25. новембра. О успешном наступу сведоче три награде, две додељене Милосави Гроздић из Жагубице  за производ у подгрупи производа и прерађевина од воћа,  за „слатко од дудиња“ и за подгрупу – константантан квалитет за „хомољски пекмез од читлавке“, док је Пчеларска задруга „Хомоље мед“ добила диплому за робну марку „Мед и производи од меда“

 У оквиру презентације  етно производа из хомољског краја, посетиоцима Сајма приређен је и хомољски доручак у оквиру кога су чување традиције у припреми хране представиле  две општине из ове области, општине Жагубица и Кучево.

Произвођачи из Жагубице на 12. Сајму етнохране и пића представили су се на заједничком штанду Регионалне привредне коморе Подунавског и Браничевског округа.


Обележен Дан борбе против  сиде                 

Светски дан борбе против сиде обележен је и у Жагубици 1. децембра.  У овој општини Браничевског округа није регистрована ниједна оболела или  ХИВ позитивна особа.  На едукацији поводом 1. децембра,  пре свега младима, скренута је пажња о неопходној превентиви и заштити у борби против овог  вируса, који је светом почео да хара средином осамдесет година прошлог века. Лечење медикаментима од тада је узнапредовало, али вирус, који доноси болест још није савладан и стога је неопходно упознати људе са начинима ширења болести и заштите од ње.


       Медаље за младе каратисте

              Млади каратисти клуба „Врело“ из Жагубице поново су се у свој родни град вратили са бројним медаљама. Са Меморијалног такмичења „Слободан Вучинић“ одржаног 2. децембра у Београду, донели су кући укупно 16 медаља, 3 златне, 3 сребрне и 10 бронзаних.

             Карате турнир организован у Београду окупио је преко 1000 такмичара из 87 клубова Балкана, Србије, Словеније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Републике Српске и Румуније. Такмичење су организовали Шотоган карате савез Србије и Клуб „Слободан Вучинић“

             Тренер клуба „Врело“ из Жагубице Томислав Јелић изјавио је да је задовољан учешћем младих каратиста на овом великом турниру.

*Ставови изражени овим пројектом искључива су одговорност аутора и његових сарадника и не представљају нужно званичан став Општине Жагубица.

Share.

Comments are closed.

Skip to content