2018-04-13T20:16:57+02:00 13. априла, 2018. 20:16 |

Кроз Општину Жагубица

(Пројекат суфинасира Општина Жагубица)

Обука за предузетнике

Инструктивна обука “Пут до успешног предузетника” коју спроводи Национална служба за запошљавање као редовну активност, одржана је недавно у Жагубици.

Циљ ове едукације јесте да се незапосленим лицима, која се налазе на евиденцији Националне службе, омогући да лакше и брже закораче у свет успешних предузетника, развију бизнис на прави начин, науче како да се носе с правним проблемима, финансијама и свиме што је потребно за вођење фирме. Тежиште обуке је на процедури оснивања предузетничких радњи и поступку паушалног опорезивања, као и на основним упутствима за израду бизнис плана.

             Обуку у Жагубици  је водила Милка Савић, начелница Одељења за програме запошљавања, предузетништво, додатно образовање и обуке у Филијали за запошљавање Пожаревац.По њеном искуствувећина лица која похађају обуку се опредељује за радње, доксе веома ретко одлучује за неки други облик организовања типа привредног друштва.

Након обуке и искуства које стекну, полазници имају право да конкуришу за субвенције за самозапошљавање које додељује Национална служба за запошљавање.

Обуку “Пут до успешног предузетника” одржану у Жагубици похађало је око тридесетак незапослених лица.


Успешни млади каратисти

На финалном турниру Школског карате првенства Србије одржаном у Смедереву почетком априла, учествовало је 330 ученика, младих каратиста из 207 школа из целе Србије.

Општину Жагубица представљали су такмичари из две основне школе, „Јован Шербановић“Крепољин и „Моша Пијаде“ Жагубица, као и Техничке школе Жагубица, са седам такмичара.

У изузетно јакој конкуренцији против такмичара Карате федерације Србије млади из Жагубице су освојилиизузетан успех. На школском првенству Србије остварено је неколико пласмана међу првих шест и једна сребрна медаља. Сребрну медаљу је освојила Александра Милутиновић.

Тренер каратиста из Жагубице, Томислав Јелић, је након такмичења рекао да jе то велико искуство за све такмичаре клуба “Врело” који су се по први пут нашли на квалитетном, масовном и беспрекорно организованом турниру.


*Ставови изражени овим пројектом искључиво су одговорност аутора и његових сарадника и не представљају нужно званичан став Општине Жагубица.