2018-05-11T08:57:13+02:00 11. маја, 2018. 08:57 |

„КРОЗ ТЕЛЕСКОП“ И У ПОЖАРЕВЦУ

Новинарска секција Основне школе „Јован Цвијић“ из Костолца гостовала је  у Основној школи ,,Вук Караџић“ у Пожаревцу. Том приликом представљен је роман Костолчанке Дуње Вулић насловљен ,,Кроз телескоп“.Роман је представљен драматизацијом коју је припремила Милена Врачар, наставник српског језика, а извели чланови новинарске секције: Јована Лазаревић, Ања Милетић, Ања Јаковљев, Милош Живковић, Ива Црносељански, Василије Ковачевић, Милица Лазић, Лука Реџовић и Ђорђе Баљак.


Гордана Славковић, рецезент романа, Магдалена Реџовић и сама ауторка Дуња Вулић говориле су о роману. Занимљиве сцене из романа драматизовали су и ученици пожаревачке Основне школе ,,Вук Караџић“, са наставницом Маријом Грујић. Програм су обогатиле и музичке тачке ученика школе домаћина.

У промоцији књиге и дружењу уживали су сви, и гости и домаћини. Иначе, овај сусрет је иницирала Марија Грујић, библиотекар у костолачкој школи, а предлог су радо прихватиле Гордана Славковић и Магдалена Реџовић, координатори новинарске секције.