Вода из Сребрно језера исправна 

Према Извештају о квалитету воде Сребрног језера Завода за јавно здравље Пожаревац, на основу резултата анализе, вода из Сребрног језера са Градиштанске, Затоњске и Пожаревачке плаже, исправна je физичко-хемијски (осим промењеног мириса на све три плаже) и микробиолошки и препоручује се за купање и рекреацију, уз туширање након купања.

 


Регата посетила Велико Градиште  

Кроз  Велико Градиште,  недавно је прошла 63. TID кајакашка регата 2018. Ове године, око 140 учесника, којих је највише било из Немачке, Аустрије, Холандије, Словачке, Мађарске, Бугарске, Румуније, Швајцарске, Француске и наравно Србије, били су гости ове општине.  Највећа и најдужа речна регата на свету траје 75 дана и за то време превесла се преко 2.450 киломатара Дунавом. Регата је веома популарна у свету и поред учесника из подунавских земаља има их и са других континената. Сваке године, последњег викенда јуна, регата креће из немачког града Инголштадта, а завршава се почетом септембра у луци Свети Ђорђе у Румунији на обали Црног мора. Организатор TID-а кроз Србију је Кајакашки савез Србије уз подршку Туристичке организације и општине Велико Градиште у овој локалној самоуправи.

 


 Одржани  „Рамски сутони“

У селу Рам  одржани су Девети песнички сусрети „Рамски сутони“. Манифестацију су отворили заменик председника општине Слађан Марковић и  Биљана Миловановић Живак, професорка српског језика и песникиња. За овогогодишњу манифестацију пријавило се 107 песника из свих крајева Србије, али и суседних земаља. У прелепом амбијенту караван-сараја представило се преко тридесет песника, а музички штимунг дао је ансамбл „Нови звучни талас“. Организатори овогодишње манифестације „Рамски сутони“ су Народна библиотека „Вук Караџић“, општина Велико Градиште и Месна заједница Рам.

Share.

Comments are closed.

Skip to content