Свечаном академијом школа у Кучеву прославила је 192. рођендан. Свечаности су присуствовали бројни гости, пријатељи и сарадници међу којима  и председник Општине др Иван Рајичић и председник СО Кучево Бранко М. Кецман са сарадницима.

Гостима се на почетку обратио в.д. директора школе Топлица Стојадиновић који је подсетио да је Основна школа „Угрин Бранковић“  једна од најстаријих у Србији. За 192 године постојања, кроз школу је прошао велики број ученика који су касније, осветлали образ ове установе као лекари, инжењер, професори…

-Поносни смо и на наше садашње ученике који су у претходној школској години  постигли значајне резултате на такмичењима. Наши ученици освајали су прва три места на општинским и окружним, као и пласмане на републичким такмичењима. Можемо се похвалити и одличним спортистима, кошаркашицама и  џудистима. У протеклом периоду реализовали смо  више пројеката у сарадњи са Скупштином општине Кучево, Министарством просвете, Школском управом као што су пројекти  АМРЕС – умрежавање школа Србије и „Дигитална учионица“.  У сарадњи са Министарством просвете и локалном самоуправом опремљен је информатички кабинетаи са 25 десктоп рачунара, а у току је пројекат под покровитељством Општине – изградња приступних рампи и тоалета за децу са инвалидитетом.  У наредном периоду планирамо постављање ограде  и капије иза хале и око школског дворишта, рекао је директор.

На свечаности су уручене награде ауторима најбољих радова  на литерарном и ликовном конкурсу и јубиларне награде радницима за верност колективу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content