Центру за социјални рад у Кучеву уручено је ново санитетско возило марке „fiat ducato“, са целокупном медицинском опремом, које ће служити Установи за збрињавање одраслих и старих лица.

Примопредаји возила присуствовали су Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања,председник Општине Кучево Владимир Стојановић и директорка Центра за социјални рад Слађана Марановић Николић.

Министар Ђорђевић напоменуо је да је ово само део онога што Влада Србије има у плану у сарадњи са општином Кучево. Како је навео, водећи се политиком председника Републике Александра Вучића, сви делови наше земље морају да буду једнако развијени, како би сви грађани имали једнаке могућности и услове за живот.

-Приликом претходне посете, обећао сам да ће ова оштина добити ново возило. Имајући у виду ванредно стање у нашој земљи које је проглашено услед појаве вируса “COVID-19”, инсистирали смо да санитетско возило што пре стигне, како би наши најстарији, који су тренутно и најугроженији од вируса, имали што бољу заштиту. Овом приликом апелујем на наше најстарије да прате инструкције председника Србије, Владе Србије и лекара, да верују својој држави, а ми ћемо њихово поверење оправдати и обезбедити им све што им је потребно, рекао је министар и додао да ће Центар за социјални рад у наредном периоду бити смештен у новом објекту, за чију је изградњу је општина већ одредила локацију. Пројекат ће бити реализован захваљујући надлежном министарству у оквиру програма „Оснаживање центара за социјални рад на територији Републике Србије“, у сарадњи са УНОПС-ом.

У наредном периоду, на територији Општине Кучево планирана је и реконструкција Дома за стара лица.

Share.

Comments are closed.

Skip to content