У Београду је одржан Први међународни специјализовани сајам воћарства, виноградарства и повртарства – „Agro Belgrade 2020“ на коме се представило 500 произвођача и откупљивача воћа и поврћа, задругара, произвођача опреме и механизације, семенарских кућа, расадника, експерата из области заштите и прехране биља… Поред тога на сајму је организована и тродневна конференција на којој је било речи о извозним перспектива, пословним приликама и достигнућима у аграру.

 -„Agro Belgrade” je нови формат догађаја који обухвата комплетан ланац вредности, од производње преко технологије до пласмана производа. Фокус је на напредној пољопривреди и модерним системима прераде, што је неопходно за бољи наступ Србије на иностраним тржиштима и како би се још одлучније учинио искорак из традиционалне у професионалну производњу, рекао је Сајма Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде.

У организацији локалне самоуправе, Сајам је посетило више од 70 пољопривредника из општине Кучево. Они су имали прилику да разгледају најсавременије пољопривредне машине и опрему и да присуствују едукативним предавањима, међу којима: Финансирање агробизниса – актуелни и нови програми финансирања, Аутохтоне и регионалне сорте винове лозе, развој кадрова у пољопривреди, Прехрана биља…

Share.

Comments are closed.

Skip to content