На традиционалном Републичком фестивалу аматерских позоришта Србије који се сваке године одржава у Кули,  Аматерском позоришту Центра за културу „Драган Кецман“ из Кучева  припала су три признања. У конкуренцији најбољих  представа  кучевачким аматерима припало је треће место и брозана плакета  за комад „Клопка за беспомоћног човека“. Награду за епизодну мушку улогу освојио је Иван Драгојловић који је креирао улогу Кичице, док је његовој колегиници Санели Анкић за лик Зорице Јанковић додељена похвала за глумачко остварење.

Победничка представа, по одлуци жирија у саставу Мирослав Бенка, Марија Кнежевић и Љубинка Стојановић је “Завеје” (“Сметови”) Аматерског позоришта Културног центра Кисач из истоименог места.

На овогодишњем, 65. аматерских позоришта Републичком фестивалу аматерских позоришта Србије у Кули надметали су се театри из Прокупља, Бачке Паланке, Кисача, Ковачице, Чачка, Пријепоља,  Београда и Кучева.

Представа „Клопка за беспомоћног човека“ рађена је  по тексту Роберта Томе. Под редитељском палицом Ивана Драгојловића у комаду глуме Миљан Грујић, Дијана Гржобић, Милан Ранчић, Младен Крстић, Санела Анкић, Младен Деспотовић као и сам редитељ.

Share.
Leave A Reply

Skip to content