2019-12-12T08:17:38+01:00 12. децембра, 2019. 08:17 |

Кучевo: Апел из „Нашег апела“

У организацији Удружења инвалида „Наш апел“ из Кучева обележен је Међународни дан особа са инвалидитетом. Виолета Илић, представница Градске библиотеке том приликом је између осталог истакла да се „овај дан обележава са идејом да се укаже на проблеме са којима се инвалиди свакодневно суочавају“ као и да је у Србији укупно 571 780 особа са неким обликом инвалидитета.

О програму рада и активностима које ће Удружење „Наш апел“, које за сада броји 400 чланова, спроводити, говорио је  председник Управног одбора  Тихомир Петровић који је посебно потенцирао потребу обиласка инвалидних лица у општини и сагледавања њихових личних проблема.

У име локалне самоуправе присутнима се обратио Милош Петровић. Он је поручио да ће  локална самоуправа учинити све што је у њеној моћи да се проблеми особа са инвалидитетом решавају што је могуће брже и најбоље.

У наставку скупа присутни су говорили о конкретним ситуацијама и проблемима са којима се као особе са инвалидитетом свакодневно сусрећу у породици и друштву и истовремено предлагали могућа решења тих проблема. Осим чланова Удружења, представника локалне самоуправе и библиотеке, присуствовали су и представници Центра за културу, Центра за социјални рад за општину Кучево и Дома здравља.