Министарство културе и информисања Републике Србије објавило је ових дана резултате  са два конкурса из јануара ове године. Центар за културу „Драган Кецман“ Кучево је на оба, захваљујући квалитету пројеката са којима је аплицирао, прошао веома добро.

На Конкурсу за финансирање уметничких дела из области визуелних уметности у 2021. години, Центар је добио укупно 1.060.000 динара. Овим средствима, за збирку Установе, биће откупљени радови шесторо ликовних уметника: Ане Вујовић („Џевад“ – графика), Жељкe Момиров („Време“ – ливени алуминијум), Иване Ивковић („Can’t help“ – комбинована техника), Мирољуба Филиповића Филимира („Поднебесје“ – акрилик на платну), Срђана Апостоловића („Четири пута више снаге“ – инкрустрација фурнира на папиру) и Анице Вучетић („Револуцију сањам“ – видео инсталација).

У образложењу овакве одлуке наводи се да је стручна комисија посебно ценила квалитет и садржајну иновативност пројекта, промоцију савремених уметничких форми и израза, разумевање идеја и језика савремене уметности и подршку иновативним и експерименталним пројектима.

На другом конкурсу, за суфинансирање пројеката у области уметничких игара – класичан балет, народна игра, савремена игра (стваралаштво, продукција и интерпретација), кучевачком Центру за културу, за 54. Смотру народног стваралаштва „Хомољски мотиви 2021“, одобрено је  600.000 динара. Ово је највећи износ који су „Хомољски мотиви“ икада  добили од  Министарства културе и информисања.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content