2019-11-05T09:48:54+01:00 5. новембра, 2019. 09:47 |

Кучево: Државни секретар отворио објекат „топле везе“

Поводом Дана школе, државни секретар Министарства просвете задужен за основно образовање др Душан Кићовић, заједно са руководиоцем Школске управе Пожаревац Велишом Јоксимовићем, директорком ОШ „Угрин Бранковић“ Снежаном Кржановић, као и председником општине Владимиром Стојановићем, председницом СО Кучево Мицом Лукић Раденковић и члановима Општинског већа, отворио је објекат тзв. „топле везе“ између зграде школе и Спортске хале.

 


Претходно је обишао радове изведене на згради школе у оквиру пројекта повећања енергетске ефикасности „Грађевински радови на инвестиционом одржавању објекта, реконструкцији котларнице и постављању соларног постројења у оквиру зграде основног образовања у Кучеву, у вредности од око 50 милиона динара.

– Изградња планиране „топле везе“ остварена је уз велику финансијску помоћ и подршку Јединице за управљање пројектима- Програм модернизације школа при Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, чиме су створени бољи услови за квалитетније извођење наставе физичког и здравственог васпитања, као и свих осталих облика спортских активности, јер је повећана здравствена безбедност ученика, с обзиром на то да ученици неће напуштати школску зграду приликом одласка у халу. Повећана је ефикасност наших хигијенских капацитета, а ученици добијају сигурније и безбедније услове за припрему спортских наставних активности, рекла је овом приликом директорка школе Снежана Кржановић.