Комплекс „Равништарка“ у побрђу Хомољских планина, део је богате туристичке понуде Општине Кучево, представљен на овогодишњем Међународном сајму туризма у Београду.

Председник Скупштине општине Владимир Стојановић напомиње да локална самоуправа у развој туризма улаже значајна средства. Општина је између осталог, прошле године асфалтирала пут који води до пећине „Равништарка“, а како је рекао, изградња и обнова путне инфраструктуре је поред саме туристичке дестинације, најважнија ствар код привлачења туриста.

-Улагање у Равништарку је пун погодак. Зато је и било неопходно проширити смештајне капацитете овог комплекса. Изграђено је пет брвнара, бунгалова, са 25 лежајева за спавање. Циљ нам је да подигнемо још један спрат са додатних 25 до 30 лежајева на овом простору. Последњих година показало се да је инострантво жељно да види нашу природу, наше лепоте, шуме, све оно што нас окружује и што је део Браничевског округа, нагласио је Стојановић. Он такође сматра да једно од решења за што већи прилив туриста у Браничевски округ лежи управо у обједињеној туристичкој понуди. Како каже, туристима из иностранства сигурно је интересантније када се на једном месту могу упознати са дестинацијама из неколико различитих крајева почев од Дунава, преко пећине Равништарке, до Манастира „Горњак“ и даље.

Директор Туристичке организације Небојша Брсановић истиче да се у оквиру комплекса „Равништарка“ осим потпуно опремљених брвнара налази и дечије игралиште, као и монтажни пливачки базен.

-Циљна група су нам деца, ученици основних и средњих школа, као и малишани вртића који долазе на екскурзије. Споменуо бих и то да смо од државе добили ваучере, тако да свако ко жели може бити наш гост. Обележили смо планинарску и бициклистичку стазу погодну за шетњу или вожњу бициклом дугу 14 километара. Тако посетиоци имају  могућност да од Равништа обиђу и највиши врх хомољских планина, Штубељ, Пећину „Церемошња“, али и село Плавчево где постоје дивни водопади, подсетио је директор кучевачке Туристичке организације.

М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content