2018-04-04T09:18:43+02:00 4. априла, 2018. 09:18 |

Кучево: Најмлађи чувари културне баштине

У великој сали Центра за културу у Кучеву одржана је 31. Смотра дечијег изворног стваралаштва на којој су наступили најмлађи чувари културне баштине. Манифестацију су отворили Други дечји фолклорни ансамбл Центра који се представио сплетом српских игара, а затим су наступили млада солисткиња Петра Николић, Марина Филиповић на хармоници, певач Матија Мишић, КУД „Нересница“ са сплетом влашких игара и Старија мешовита група ПУ„Лане“ из Кучева изворном песмом „Косара и Владимир“.

            На Смотри су још учествовали: КУД „Волуја“, Милица Медруловић, инструменталиста Ален Стојиловић, новоосновани КУД „Шевица“ за који је наступила Мануела Бумбешевић, КУД „Русаљка“ из Дубоке, Фолклорна група МЗ „Церовица“ и Ана Траиловић. Запажени су и наступи Основне школе „Слободан Јовић“ из Волује,  Женске групе певача, Фолклорне играчке рупе, Огњена Јањића, Магдалене Павловић и Фолклорне групе штулаша.

У последњем делу програма наступили су Први дечји фолклорни ансамбл Центра за културу, Јован Јовић, Тамара Марковић, Ксенија Ракић и Први дечији ансамбл.

По оцени стручног жирија најбољи на 31. Смотри су: Први дечији ансамбл Центра за културу у категорији народних игара, Мануела Бумбешевић из КУД-а „Шевица“ у категорији такмичара народних песама и Јована Јовић, Фолклорни ансамбл Центра за културу у категорији  – народна свирка.

              Награде најбољима уручила је Јасмина Благојевић, директорка Центра за културу. Организатор Смотре био је Центар за културу, а покровитељ Општина Кучево .